Sport

Odgoda u Kominu, Pržina pod vodom!

Mali derbi 17. kola 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske, Gusar-Hajduk 1932, odgođen je zbog poplavljenog terena u Kominu. Nakon obilne kiše na Pržini se ne može igrati pa će se dogovorom klubova s povjerenikom natjecanja ovaj dvoboj naknadno odigrati. Međutim, Gusari nisu mirovali, trener Mario Oršulić odveo ih je u Opuzen na pomoćno igralište Neretvanca (umjetna trava) gdje su odradili trening. Odgođen je još jedan susret ovoga kola i to onaj na Lastovu između domaćeg Omladinca i Slavena, nevrijeme je onemogućilo nogometaše s Grude da stignu do Lastova.

U ostalim, odigranim susretima manje više očekivani rezultati. Derbi u Čibači završio je bez pogodaka i pobjednika pa je Neretva novom uvjerljivom pobjedom, kod Grka, povećala prednost pred prvim pratiteljem na četiri boda. Orebić je jednim pogotkom (Marić 90.min) došao do velika tri boda na gostovanju u Metkoviću i sada je treći preskočivši Gusara, ukoliko pelješki kapetani u srijedu u odgođenom susretu svladaju Žrnovo eto ih odmah iza Neretve. U Smokvici Jadran 1929 siguran i uvjerljiv protiv maštralovaca, kao i Konavljanin protiv Žrnova. Skupilo se sada podosta odgođenih susreta što iz prvog proljetnog kola što iz ovog (ukupno 6) pa će se njihovim odigravanjem doći do pravog stanja u redoslijedu. Nadajmo se da će svi susreti biti odigrani do kraja ožujka.


REZULTATI 17. KOLA: Jadran 1929 – Maestral 5:2, Župa dubrovačka 0:0, Grk – Neretva 0:6, Metković – Orebić 0:1, Konavljanin – Žrnovo 4:1, Gusar – Hajduk 1932 i Omladinac – Slaven odgođeno.

REDOSLIJED: Neretva 40, Župa dubrovačka 36, Orebić 35, Gusar 33, Hajduk 1932 i Croatia po 29, Jadran 1929 24, Metković i Konavljanin po 23, Slaven 22, Grk 12, Maestral 6, Žrnovo i Omladinac po 5.