Sport

O PRVAKU SE ODLUČUJE U PLOČAMA I BIOGRADU: Jadran LP sutra igra zadnju utakmicu ove sezone

Jadran u Ivanbegovini 20.11. 2021.

Susreti posljednja dva kola na trećeligaškom jugu igraju se istog dana s početkom u 17,30 sati. Dva susreta predzadnjeg 33.kola bit će ove subote u središtu pažnje.

To su susreti u Pločama i Biogradu, sve oči i uši usmjerene su prema igralištima Jadranovo i Kažimir i Silvije. Jadran LP je domaćin Kamenu iz Ivanbegovine, a Neretvanac gostuje kod Primorca.

Pločanima je ovo zadnji ovosezonski nastup, u zadnjem kolu su slobodni, dok Opuzence uz ovo gostovanje odjava prvenstva čeka na Podvornici protiv HV Posedarje. Prije susreta odluke Jadran LP ima dva boda više i za ostanak u konačnici na prvom mjestu moraju pobijediti Kamen, a Neretvanac ne pobijediti u Biogradu.


Može i ovako, Pločani uz remi u svom zadnjem nastupu, trebaju poraz Opuzenaca. Tako kaže matematika, ali sve će se odlučivati na terenu. Neka samo sve bude u okvirima sportskog nadmetanja, sigurno je da će slaviti ona momčad koja na kraju skupi više bodova, u slučaju istog broja bodova prednost je na strani Pločana.

Neće biti lako niti jednima, niti drugima, strpimo se do sutra navečer, oko 19,15 sati bit će puno toga jasnije. Jadranaši će u nadmetanje protiv neugodnog Kamena bez mladog Marina Romića, smtrni slučaj u obitelji, svi ostali bit će na raspolaganju treneru Mariju Oršuliću.

Činjenica je da Pločani ne odlučuju sami o svom konačnom plasmanu, psihološki teret je svakako i imperativ pobjede, ali jednostavno sve to moraju potisnuti u stranu i pobijediti ukoliko žele ostaviti nadu za osvajanje naslova prvaka.

RASPORED 33.KOLA 3 Hnl – JUG (subota, 17,30): Vodice – Uskok, HV Posedarje – Urania, Primorac (B) – Neretvanac, Zagora – Hrvace, Neretva – OSK, Zmaj (M) – Split, Jadran LP – Kamen, Sloga – GOŠK Dubrovnik 1919, slobodan BŠK Zmaj. (jv)