Sport

NOVI PORAZ PLOČANKI: Dva puta ih nije bilo nigdje u napadu

rukometni klub dalmatinka 2014. godine

Rukometašice Dalmatinke poražene su u 2. kolu Prve hrvatske lige od Zeline u Pločama s 27:19 (13:9). To je drugi poraz pločanskog prvoligaša, koji je u 1. kolu s 38:19 izgubio na gostovanju u Koprivnici od Podravke.

U napadu bez ideje, u obrani bez agresivnosti – najkraći je komentar igre Dalmatinke protiv Zeline, ekipe u čijem sastavu je osam reprezentativki, što kadetski, što juniorskih, a što seniorskih. Pločanke su bolje otvorile utakmicu. U 11. minuti vodile sa 6:3. Međutim, dva puta ih nije bilo nigdje u napadu. Prvi put su 14 minuta bile bez pogotka (od 15. do 29. minute), a drugi put 15 minuta (od 32. do 47. minute). Gošće su prvi post domaćih u napadu kaznile sa 4:0, a drugi s 8:0.

Domaće nisu iskoristile niti jednu brojčanu prednost na parketu (Zelina je imala 8 minuta isključenja), pa ni u situaciju kada su gošće imale dvije igračice manje.


Pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića Dalmatinka je pred 350 gledatelja u Domu športova igrala protiv Zeline u sastavu: Andrijana Vlatka Jelčić (4 obrane), Elizabeta Domić (1 obrana), Anamarija Boras (1 pogodak), Sara Tomašević, Klara Arar (1), Klara Erceg, Anđela Marinović (2), Anđela Lekić, Lea Franušić, Antonija Šimić (4), Andrea Klarić (9), Marija Radoš (1), Lucija Ivičević, Magdalena Žderić (1), Nikolina Žderić i Magdalena Bakula.

U 3. kolu, u petak, 26. rujna Dalmatinka je gost Trešnjevke u Zagrebu.

 

Pripremio: Sana