Sport

Novi izazov za Dalmatinku – sve pobjede!

Ovog vikenda na rasporedu je pretposljednje kolo natjecanja dalmatinskih drugoligašica. Već je nakon prva dva proljetna kola bio poznat prvak i novi član prvoligaške konkurencije, zna se da su to rukometašice pločanske Dalmatinke. Ostale susrete vrijedilo je sportski odraditi, u prošlom kolu je i matematički potvrđen naslov najboljih, a u subotu, u standardnom terminu 19 sati, pred najvjernijim navijačima Dalmatinke će se oprostiti od drugoligaške konkurencije što se domaćih nastupa tiče. U Ploče stiže sastav Trogira 58 a uspješnu sezonu zaključit će gostovanjem kod Hoteli Makarska. Jesenski susret u Trogiru završio je pobjedom Pločanki rezultatom 27:19, puni plijen očekuje se ponovno. To potvrđuje u najavi i Magdalena Žderić koja je u prvom dvoboju ova dva suparnika sa 6 pogodaka uz Lanu Jarak (7) bila najuspješniji strijelac, razlog ne treba posebno naglašavati:

– Nitko nam ne može uzeti zasluženo osvojeno prvo mjesto ali želimo prvenstvo okončati s maksimalnim bodovnim učinkom, sa svim pobjedama. Respekt prema Trogiru ali sve će ovisti o našem pristupu i igri. Želja je što prije se rezultatski odvojiti i zatim omogućiti svim igračicama da aktivno sudjeluju u igri. Pitate me hoću li se upisati u strijelce, protiv Splita je ta rubrika ostala prazna, ma nije bitno, valjda će biti koji pogodak mada ne pamtim kada sam zadnji put ostala bez postignutog pogotka, makar iz sedmerca.


RASPORED 17. KOLA 2. HRL-jug: Dalmatinka – Trogir 58, Split – Hoteli Makarska, Zadar 1954 – Marina Kaštela, Metković – Orkan, Sinj slobodan.

Tekst i foto: Jurica Vukojević