Sport

NOVI IZAZOV Hrvoje Vejić novi je voditelj nogometne škole splitskog kluba

Bez pretjeranog publiciteta prošla je vijest kako je Hrvoje Vejić postao voditelj nogometne škole – Adriatica.

Kluba kojeg je sazdao i još uvijek ga vodi Franko Bogdan.

No, očigledno je da se Adriatic ekipira na svim razinama, otkako je ušao u suradnju s Dugopoljem, Adriatic želi i po odabiru trenerskog kadra približiti se visokim standardima.


Vejić je prije svega legenda Hajduka, kapetan u zadnjoj šampionskoj sezoni, tamo 2005. i često surađuje s nama u rubrici kao „opinion-maker”, dakle rado komentira tijek događanja na nogometnoj sceni s naglaskom na Hajduk i njegove poteze i utakmice.

Usporedo je počeo čvršće graditi vlastitu trenersku karijeru u kojoj ima izražene ambicije.

Nije naprasno preskočio skaline, nego gradi svoj put, pomalo, ali sigurno. Sa 44 godine prošle jeseni bio je pomoćnik u stožeru Splita, desna ruka trenera prve momčadi „crvenih” Ivan Radeljića, a sad je prihvatio poziv Adriatica.

Prenosimo razgovor koji je vodio sa novinarom Slobodne Dalmacije, Slavenom Alfirevićem:

Dugo ste čekali?

– Možda i jesam, ali sam osjetio da je trenutak da krenem. Sad me Franko Bogdan zvao i predočio plan kako misli da mu raste klub. Ukazao mi je povjerenje i ja sam to rado prihvatio jer vidim perspektivu i izazov.

Vi ste voditelj škole?

– Tako je i pred nama je timski rad, ja ću se ujedno baviti i individualnim treniranjem s obrambenim igračima, da im podignemo nivo obuke. Adriatic je Bogdanov životni projekt, a sad je ambicija da se s određenim kategorijama probijemo do prve HNL i da sve to skupa postane još bolje i ozbiljnije.

Imate i seniore?

– Da, oni su obaveza, ali je fokus na radu s mlađim kategorijama. Treba ojačati i kadar i individualni rad s mladim igračima, posebno po linijama momčadi.

Tko su onda treneri pod vama?

– Zanimljiva je to družina, rekao bih, tu su Tiho Trogrlić, Duje Parčina, Duško Vulikić, Ante Zebić. Vulikić ujedno vodi i seniore. I sad im ja stižem.

Došli ste nakon rada u Splita pri prvoj momčadi?

– I to mi je bilo super iskustvo, želim to reći i zahvaliti „crvenima”. Ovo je bio poziv u skladu s mojim željama da napredujem u trenerskom pozivu. Nova skalina. Želimo da Atriatic postane brand u gradu čija će omladinska škola stati uz bok Hajduku koji je tu dakako neprikosnoven, lider kvalitete, ali i Splitu.

I Split ima dobru školu?

– Naravno. I te kako.

Sad je Marino Kukoč iz Splita otišao u Rijeku, trenirali ste ga?

– Jesam i vrlo je zanimljiv mladić, zadnji vezni. Roditelji i on odabrali su put da ode u Rijeku, prihvatio je njihov poziv. Bio je svojedobno u Hajduku, ne ulazim u to kako ga u Poljudu nisu zadržali… Po meni je dobar igrač i prije svega čvrst karakter i baš me zanima njegov daljnji put, radoznalo ću ga pratit. Vjerujem da može uspjeti.

Očekivali smo vas i ranije u trenerskim vodama, po nama imate tu žicu trenersku, imate i poseban gard…

– Možda sam dugo čekao, ali sam krenuo… Ja koji put puno biram, tražim projekte koji mi se svide i odgovaraju, a ovo sad s Adriaticom i ulogom voditelja škole baš nudi pravu perspektivu.

Kakav je dogovor?

– Do ljeta, a onda ćemo sjesti i vidjeti jesmo li međusobno ispunili očekivanja.

Jeste li kliknuli?

– Da, to se sad tako kaže. Budemo li zadovoljni neće nas ništa spriječiti da nastavimo i dalje.

Adriatic je naslonjen i na Hajduk, hoćemo reći da je produkcija igrača bila zamjetna i da od toga i Hajduk može imat koristi?

– Jasno je to, Adriatic može samo još više pomoći ukupnoj produkciji igrača i to je sad i moj zadatak.

Tu su počeli, rodili se, da tako kažemo, i Vlašić i Livaja, pa Roguljić… Imate i sad neke potencijale?

– Hvala bogu da imamo, ali o tom potom.

Vezani ste za Hajduk emocijama koje ne krijete?

– Mogu govoriti samo kao navijač koji želi kao i svi, da se dokopamo trofeja, jasno je što bi nam bilo najdraže…