Sport

Nova uprava Košarkaškog kluba Ploče: Želimo skupiti adekvatan broj djece kako bi razvili košarku u Pločama!

Košarkaški klub Ploče koji ove godine slavi 50 godina svog postojanja nedavno je promijenio svoju upravu nakon dugo vremena. Kako se promijenila uprava odlučili smo napraviti intervju s novim članovima o tome kakva je situacija u klubu. S nama su razgovarali Josip Marić kao predsjednik kluba, voditelj škole košarke Ivan Marić i tajnik Goran Krstić.


Odmah na početku, kako ste došli na ideju o jačem aktiviranju kluba?

Posljednje dvije godine kroz neke razgovore smo sve aktivnije pričali o tome kako bi se trebali više aktivirati i napraviti nešto po pitanju košarke u Pločama koja je malo stagnirala posljednjih godina. Prva ideja koju smo predložili nije išla u smjeru da se mijenja uprava već da pokušamo pripomoći koliko je to moguće i da se sami aktiviramo. Nakon razgovora s Vukojevićem, njegov prijedlog bio je da mlade snage koje su stasale pod tadašnjim vodstvom preuzmu klub – što nam se činilo zanimljivim, te smo isto i prihvatili.

Ok, nova uprava je krenula s radom, sigurno imate planove u sljedeću godinu ili dvije?

Planovi su da krenemo vrlo oprezno u priču kako ne bi prebrzo i ishitreno donosili odluke i glavni plan nam je pojačati školu košarke i povećati broj djece koja se školuju, kao i povećati broj termina za treninge. Upravo zbog tog je Ivan stavljen na funkciju voditelja škole jer je njegovo iskustvo kroz 5 godina članstva u Hrvatskoj seniorskoj studentskoj reprezentaciji i kroz nastupe na Europskim prvenstvima u Poljskoj, Portugalu, Srbiji i Švicarskoj poželjno za uspjeh budućih mladih košarkaša i košarkašica. Ivan je također i osvajač preko 40 turnira širom Hrvatske, igrao je u Poljskoj 2. ligi i Njemačkoj Oberligi.

Najveći izazov vezan uz školu nam je da imamo što veći broj djece kako bi u jesen imali barem u nekim godištima cijelu ekipu. Cilj nam je pojačat komunikaciju s roditeljima polaznika kako bi ih uputili u program i razvoj same škole košarke i njihove djece koja su zainteresirana.

Jedna od stvari koju bi voljeli naglasiti da nam se prijavljuje sve više ženske djece što nam je izuzetno drago jer se nadamo napraviti i barem jednu selekciju ženske momčadi.

Također, planovi su razgovarati sa sponzorima i donatorima kako bi prikupili sredstva za novu opremu, dresove i lopte i kako bi imali početni zamah za kvalitetan start.

 Kad ste već spomenuli školu košarke, kako ista napreduje? Nedavno ste imali poziv za školu?

Trenutno imamo 30ak djece različitih uzrasta. Ono što smo već spomenuli je da to nije idealno jer ne možemo oformiti u nijednoj generaciji cijelu ekipu. Zato i težimo da na jesen skupimo adekvatan broj djece kako bi razvili košarku u Pločama kako i zaslužuju i grad i klub koji djeluje 50 godina i u kojem su stasali gotovo svi Pločanski košarkaši.

Opa, trenira 30 djece. Kako ste zadovoljni njima?

Zadovoljni smo potencijalom koji imaju polaznici što ulijeva nadu da bi se KK Ploče mogao vratiti u vrijeme od prije 15ak godina kad je bilo puno mladih ljubitelja košarke u Pločama i kad su Ploče imale velik broj polaznika i članova kluba koji su sudjelovali u raznim ligama i turnirima, a i sam klub je organizirao ljetni turnir na Močvari.

Kakva je situacija oko sponzora, suradnje s gradom i dvoranom?

Još uvijek nismo pričali s gradskim čelnicima, ali pripremamo krenuti u razgovore. Tek smo preuzeli klub i trenutno pripremamo plan koji ćemo prezentirati s nadom da ćemo dobiti podršku. Definitivno bez pomoći grada ne možemo ostvariti uspjeh kakvom težimo i nećemo moći djeci osigurati uvjete kakve bi htjeli.

Kad je u pitanju Dom športova Ploče, trenutno od njih na raspolaganju imamo malu dvoranu za tri termina tjedno. Kako bude rastao broj članova nadamo se da ćemo od Doma športova dobiti i više termina, kao i glavnu dvoranu za organizaciju eventualnih turnira.

Sponzore ćemo tražiti s vremenom, ideja je da pristupimo svima pa ukoliko netko pripomogne bit će nam neizmjerno drago.

Vratimo se malo na novo vodstvo kluba. Tko sve vodi klub?

Trenutna uprava su sve prijašnji polaznici škole košarke KK Ploče koji su stasali pod vodstvom Jurice Vukojevića, Tea Marinovića, Zorana Lončara,…

Predsjednik je Josip Marić, dopredsjednik Marin Marinović, tajnik Goran Krstić. No nisu zanemarivi ni ostali članovi uprave. Neki od njih su Ozren Bjelogrlić, Nikola Bergam, Jozo Rajič, Dario Herceg, Marko Krstičević, Ivan Marić  Ivan Tolj koji su Pločanima poznati kao ljubitelji i dobri igrači košarke.

Za kraj, što možete našim čitateljima?

Zahvaljujemo se prije svega Ploče Onlineu na podršci što nas pratite. Suradnjom s vama planiramo i na taj način održavati kontakte s građanima i roditeljima naših polaznika, a one koji vas čitaju pozivamo da se upišu ili upišu svoju djecu na košarku ili barem dođu na neki od termina da vide kako izgledaju naši treninzi. Da zajedno sa svojom djecom vide jel to za njih ili barem daju podršku onima koji žele trenirati. Nas kao novu upravu u nadolazećem periodu očekuje puno rada koji će biti iznimno lakši uz podrškul grada i sugrađana.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci