Sport

NOGOMET: Gusari na teškom ispitu kod Sokolova

Susreti 2.kola 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske na rasporedu su u nedjelju s početkom u 16 sati.

Prvo kolo obilježili su raspoloženi strijelci, a kominski Gusari doživjeli su domaći poraz od Croatije. Bilo je 2:0 za goste iz Gabrila u jednom ravnopravnom nadmetanju, žuti nisu iskoristili svoje prigode, za goste je pogađao Borna Tikvica.

Druga dionica donosi prvo ovojesensko gostovanje učenicima trenera Renata Ćope. Neugodno i teško u svakom pogledu. Sokol je na otvaranju teško stradao u Orebiću, zeleni iz Dubravke izgubili su s visokih 2:6. Uvijek su bili tvrd domaćin, a ovoga puta nakon 13 godina vraćaju se na svoje obnovljeno igralište Luže. Sprema se velika fešta i očekuju se brojni gledatelji na tribinama. Sve to ide u prilog Sokolima, otežavajuća situacija za Gusare.


– Pred nama je teško gostovanje, jako teška i izazovna utakmica, idemo s čvrstim stavom pa što bude. Svaki rezultat osim poraza bi nas zadovoljio – kratko najavljuje trener Ćopo.

Nema ozlijeđenih niti kartoniranih pa će put Dubravke trenutno najjača postava. Svlačionici žutih priključili su se vratar Benić i Anđelko Babić, Babić će imati pravo nastupa od sljedećeg kola kada će se na Pržini igrati derbi protiv Župe dubrovačke.

RASPORED 2.KOLA 1 ŽNL DN (27.rujna u 16 sati): Maestral – Croatia, Sokol – Gusar, Župa dubrovačka – Orebić, Jadran Smokvica – Hajduk 1932, Žrnovo – Metković, Konavljanin – Slaven. (jv)