Sport

Noć prvaka u Bjelovaru

Tradicionalno, pobjednik maratona lađa organizira Noć prvaka a ovaj put velika lađarska fešta održana je po prvi put izvan doline Neretve, u Bjelovaru kod ovogodišnjih pobjednika SU Argo. Na fešti je sudjelovalo tristotinjak lađara iz doline Neretve te kontinentalne ekipe poput Siska, Iloka, Salašara Somborskih i drugih. Domaćin se zaista potrudio ugostiti lađare a glavna fešta održana je u velikom prostoru Bjelovarskog sajma u Gudovcu.

Na početku lađarima i ostalim gostima poslužen je gulaš. U službenom dijelu programa proslave nazočnima su se predstavili osvajači velikog štita Kneza Domagoja na čelu sa njihovim kapetanom Tomislavom Smrčekom poznatijim kao Čonč. Tom prilikom izvršena je i predaja poklona, prvo su domaćini poklonili „srebrena“ vesla predstavnicima Gusara Komin i Stabline dok su „zlatnim“ veslima nagradili zaslužne koji su im pomogli uključujući i lađare Rogotina kod kojih su godinama bili gosti. Okupljene su još pozdravili i zamjenica gradonačelnika Bjelovara Lidija Novosel, predsjednik UL Neretve Dalibor Obradović, Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i izaslanik predsjednice RH Mate Granić.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su: Vokalni ansambl PU bjelovarsko bilogorske Sveti Matej, Klapa Bjelovar, Ženska klapa Stentoria iz Daruvara, te Crkveni pučki pivači Župe Presvetog Trojstva Rogotin. Fešti su nazočili još i nekadašnji direktor maratona lađa ministar pravosuđa Ante Šprlje, bivša gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić u čije su vrijeme Bjelovarčani prvi put nastupili na Maratonu, metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur i poznati neretvanski glazbenici Jurica Popović i Matija Vuica. Potom je za sve poslužena večera u paviljonu sajma pred kraj koje su lađari Svetog Ilije i Crnog puta pjesmama „užgali“ atmosferu.


Fešta je nastavljena do zore u velikom hangaru gdje su publiku zabavljali bjelovarski Flash Back, đurđevački Tamburaški sastav Dangube te na kraju Marijan Ban i Diktatori.

Tekst i fotografije: www.maraton-ladja.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci