Sport

NK GUSAR: U nedjelju protiv Omladinca s Lastova očekujemo pobjedu!

Četiri su kola do kraja prvoligaškog natjecanja naše županije. U samu završnicu kominski Gusar ulazi kao trećeplasirani, s učinkom od 44 boda. Ako ne bude nekih velikih iznenađenja i preokreta tu bi mogao i okončati ovu sezonu, uz poklapanje nekih rezultata mogli bi biti i drugi. Uglavnom, pred učenicima trenera Oršulića su dva domaća susreta (Omladinac, Grk) i gostovanje kod Metkovića. U posljednjem kolu Kominjani su slobodni.

U nedjelju s početkom u 15 sati Gusar i Omladinac s Lastova otvorit će 23. kolo, ostali susreti igraju se s početkom u 17 sati, osim susreta Župa dubrovačka – Konavljanin koji će se odigrati 1. svibnja. Žuta podmornica je apsolutni favorit protiv posljednjeg Omladinca, međutim to će morati potvrditi i na terenu. Osim požutjelog Vlade Franića i poslom spriječenog Marija Batinovića posada je kompletna. U jesenskom nadmetanju na Lastovu žuti su slavili rezultatom 3:0, a strijelci su bili Marko Šunjić, Josip Žderić i Marin Oršulić.

Mladi stoper Stanko Vlahović najavljuje:
– Očekujem pobjedu, u stvari ništa drugo osim tri boda ne dolazi u obzir. Mada smo imali u zadnje vrijeme problema s otočkim momčadima, ne vjerujem da ćemo kiksati. Trebamo ovo izgurati do kraja sportski, pri vrhu smo i dalje, dakle trajemo. Mladi smo, pred nama je vrijeme i sljedeće sezone bit će još bolje.


RASPORED 23. KOLA 1. ŽNL DN (nedjelja, 29. travnja u 17 sati): Gusar – Omladinac (15 sati), Hajduk 1932 – Orebić, Croatia – Slaven, Jadran 1929 – Žrnovo, Grk – Metković. Župa dubrovačka – Konavljanin igraju  1. svibnja (utorak) u 17 sati, Neretva slobodna.

Derbi kola igra se u Vela Luci, Orebić je na pravom ispitu uoči derbija protiv Neretve sljedeće nedjelje na Trstenici.

Nakon odigranih susreta Omladinac – Slaven 2:2 i Župa dubrovačka – Neretva 0:1 nema više zaostataka pa je redoslijed sljedeći: Neretva 53, Orebić 50, Gusar 44, Župa dubrovačka i Croatia po 39, Hajduk 1932 i Konavljanin po 36, Jadran 1929 29, Metković 28, Slaven 27, Grk 19, Žrnovo 15, Omladinac 7.

Tekst i fotografija: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci