Sport

NK Gusar – Prekinuti negativni niz

Tri su kola do okončanja ovosezonskog izdanja prvoligaške konkurencije naše županije. Gusar će dva puta biti domaćin, najprije Metkoviću i u posljednjem kolu Sokolu. Između ta dva domaćinstva odradit će gostovanje kod Konavljanina, momčadi koja je domaćin finalu županijskog kupa protiv Jadrana LP. U preostala tri kola pratit ćemo zanimljivu i neizvjesnu borbu za naslov prvaka odnosno na začelju borbu za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

Kominski žuti će na svojoj Pržini dočekati susjede na tablici, i inače susjede s desne obale Neretve, ONK Metković. Metković je četvrti sa 35 bodova, Gusar peti s dva boda manje, dakle uz susjedski, neretvanski rivalitet ujedno je ovo nadmetanje za bolji plasman. Uspješniji bi na kraju mogao biti najbolje plasirani neretvanski predstavnik u 1 ŽNL DN. Žuta podmornica želi što bolje bodovno odraditi preostale susrete, a u neretvanskom derbiju nastojat će prekinuti negativni niz kao poticaj za dobru završnicu sezone. Protiv crveno bijelih sa Štruvina igrališta trenerski dvojac Oršulić – Parmać neće imati na raspolaganju Vladu Franića zbog obveza na poslu te one koji su već duže ozlijeđeni.

– Dobro se radilo ovaj tjedan, momci su motivirani i sve osim pobjede bilo bi razočaravajuće za nas. Derbi je to, pitat će se nešto i goste međutim moramo konačno zaigrati kako znamo i možemo. Neće biti lako ali vjerujem u konačni prekid niza slabih rezultata – izravan je jedan od trenera Anđelko Oršulić.

U prvom dijelu prvenstva Gusar je slavio u Metkoviću rezultatom 2:0 (I.Medak, D. Dodig).


RASPORED 20. KOLA 1. ŽNL DN (nedjelja 5. svibnja u 17 sati): SMOKVICA ŠD Smokvica – Grk, GRUDA Slaven – Hajduk 1932, GABRILE Croatia – Žrnovo, OREBIĆ Orebić – Konavljanin, ČIBAČA Župa dubrovačka – Sokol, KOMIN Gusar – Metković.

Tekst i foto: Jurica Vukojević
U prilogu fotografije s prijašnjih susreta Gusara i Metkovića u Kominu (svibanj i studeni 2017.)