Sport

NK GUSAR: Oslabljeni na derbi

Dolaskom mladog vratara Luke Benića iz trećeligaša Jadran LP kompletiran je igrački kadar jesenskog doprvaka 1 ŽNL DN. Priželjkivanom pobjedom Gusar je apsolvirao 1.kolo kupa, kao „gosti“ na svojoj Pržini Kominjani su uvjerljivo svladali Maestral (6:2). Trener Pavo Mustapić može biti zadovoljan dobrim dijelom predstave svojih izabranika i nakon toga je kormilo Žute podmornice usmjerio prema završnim pripremama i ogledima uoči proljetnog nastavka i derbi gostovanje 10.ožujka kod Župe dubrovačke. U srijedu, 27.veljače, gusari su odigrali prijateljski susret u Opuzenu kod trećeligaša Neretvanca i izgubili su s visokih 1:7 (0:7).

S Opuzencima će igrati i u polufinalu kupa NC Neretva, najvjerojatnije sredinom ožujka. Jesenskog prvaka 2. ŽNL DN Faraona iz Trpnja žuti su ugostili na Pržini u nedjelju, 3.ožujka, završilo bez pobjednika 2:2 i to je bila generalna proba uoči puta u Čibaču. A na derbi prvog proljetnog kola Gusar ide znatno oslabljen, nedostajat će čak četvrica iz najjače postave.

Darko Dodig i Nikola Medak su ozlijeđeni, a Josip Žderić i Ante Medak moraju pauzirati zbog kartona. Novi trener žutih Pavo Mustapić kratko najavljuje nadmetanje prvih susjeda na tablici, Gusar je drugi a Župa dubrovačka treća:


– Domaćin je favorit, oslabljeni jesmo ali nastojat ćemo pružiti maksimum, pa što bude.

Jurica Vukojević