Sport

NK Gusar na kraju jeseni

REALIZACIJA GLAVNI PROBLEM

Uvjerljivom pobjedom protiv SOŠK – a kominski gusari zaključili su jesensku polusezonu u 1 ŽNL dubrovačko – neretvanskoj. Međutim, konačni bodovni učinak i plasman daleko su od očekivanog i upečatljivog za prošlogodišnje prvake. Žuti s Pržine su nakon 12 odigranih susreta upisali 16 bodova uz razliku pogodaka 15:15. Kod njih je sve u znaku broja 4, ostvarili su po četiri pobjede, poraza i nerješena rezultata. Točno je da je momčad bitno izmijenjena u odnosu na prošlogodišnju šampionsku, točno jei da je liga jača od prethodne sezone ali i pored toga Kominjani su imali kvalitetu za bolja ostvarenja. To su i sami očekivali uoči početka natjecanja, dobar i naporan rad kroz pripreme budio je optimizam.
-Ostali smo bez nositelja igre, otišlo je njih pet – šest pa smo se okrenuli stvaranju nove momčadi i igre.

Očito je da će nam trebati više vremena kako bi sve leglo na svoje mjesto nego što sam predviđao. Prikazane igre bile su znatno bolje od postignutih rezultata. Kronični problem bila nam je realizacija, nije za vjerovati koliko i kakve smo sve prigode promašili. Ocjena naših igara mogla bi biti dobar, međutim za realizaciju nedovoljan. Ali nema nikakve panike, sve će se radom vratiti, a momcima nemam što zamjeriti što se tiče odnosa i rada – kratak je osvrt trenera Marija Oršulića.
Četiri kola prije kraja vratio se iz Neretve prošlogodišnji prvi strijelac Edo Raguž, međutim i on se uklopio u taj realizatorski post. Na proljeće iskusni strateg žutih očekuje znatni pomak na bolje u svakom pogledu:
-Igra na većini susreta tijekom jeseni, uvjeren sam, jamstvo je uspješnog proljeća. Nema popuštanja u načinu rada a jednostavno morat ćemo proraditi u napadačkim završnicama. Kvaliteta je tu i odmah najavljujem kako na proljeće najozbiljnije napadamo drugo mjesto.
Petnaest gusarovih jesenskih pogodaka postiglo je čak 11 nogometaša: Josip Parmać 3, Antonio Čotić i Goran Vuglovečki po 2, te Radenko Zubonja, Dejan Tolo, Stjepan Vlahović, Toni Akrapović, Toni Babić, Jeronim Dulaj, Edo Raguž i Ivan Medak po 1.
Zanimljiva je statistika nastupa kominskih nogometaša na 12 jesenskih susreta. U tri početna susreta upisali su tri identična, nerješena rezultata 1:1. Od toga dva na gostovanjima. Na strani su upisali jedan trobod, dok su u dva navrata puni plijen prepustili gostima na Pržini. Ukupno, sve po četiri što se tiče kolona pobjeda, remija i poraza.


Evo kako je to izgledalo iz kola u kolo: Orebić – Gusar 1:1, Gusar – Maestral  1:1, Metković – Gusar 1:1, Gusar – Hajduk 2:1, Croatia – Gusar 3:1, Gusar – Jadran LP 0:2, Slaven – Gusar 1:2, Gusar – Omladinac 1:2, Župa Dubrovačka – Gusar 0:0, Gusar – Grk 2:0, Dubrovnik – Gusar 2:0, Gusar – SOŠK 4:1.

Tekst i slika: Jurica Vukojević