Sport

NK GUSAR: Majić proziva u srijedu

U sjeni velikog šampionskog slavlja kominskih lađarica i lađara njihovi sumještani, nogometaši Gusara okreću se novoj sezoni u 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanskoj.

Novi kormilar Žute podmornice Neven Majić zakazao je prvo okupljanje u srijedu, 14.kolovoza, kada će se na Pržini s počekom u 18,30 sati naći nogometaši koji će u sezoni 2019/20 nositi žutu majica. Igrački roster kojim će upravljati Majić, a kojem će u radu pomagati Anđelko Oršulić, imat će znatno izmjenjeni izgled u odnosu na proteklu sezonu koju su gusari zaključili na četvrtom mjestu.

Nova lica su Tonći Simon (povratnik), Luka Čupić i Josip Žderić (Jadran LP), Andrija Bebić (Maestral), Tihomir Jelavić i Marko Ćorić (GOŠK Gabela), Toni Babić i Ante Majić (Neretva) te Tomislav Domić (Porto Tolero). U zagradama su imena klubova u kojima su imali posljednju registraciju, u svakom slučaju spisak sa zanimljivim i respektabilnim imenima.


Za ovaj rang natjecanja, svakako, predstavljat će pojačanja. Darko Dodig i Vjeko Majstrović jedini napuštaju žutu svlačionicu zbog nemogućnosti usklađenja privatnih i klupskih obveza.

Gusar je unatrag desetak godina, redovito, u samom vrhu prvoligaškog županijskog natjecanja. Ne samo rezultatski, u svakom pogledu Kominjani su primjer. Angažiranjem mladog i perspektivnog trenera Majića uz brojna nova imena pokazuju kako misle ozbiljno.

Vrijedi ovom prilikom naglasiti kako momci sa strane rado dolaze u redove Gusara, prije svega zbog dobre atmosfere koja vlada u i oko kluba. Vrijedni i neumorni predsjednik Marjan Scipioni sa skupinom mladih entuzijasta želi posložiti sve kockice kako bi klub potpuno spremno dočekao početak nove sezone, ujedno naglašava:

– Uz kvalitetan rad očekujemo borbu za vrh, a to znači borbu za jedno od prva tri mjesta. Međutim, nema nikakvog rezultatskog pritiska, niti imperativa u bilo kojem pogledu. Liga će ove sezone, po našim spoznajama, biti jača nego protekle. Želimo potvrditi kvalitetu i snagu po kojoj je Gusar prepoznatljiv već godinama, to je naš osnovni cilj.

Jurica Vukojević