Sport

NK GUSAR: Kominska Yellow Submarine i ove sezone uspješno brodila županijskom ligom

Nogometaši Gusara iz Komina prije ostalih su okončali nastupe među županijskim prvoligašima u sezoni 2017/18. Razlog vrlo jednostavan, slobodni su u posljednjem kolu. Njihov plasman neće se promijeniti, ostat će na trećem mjestu te će tako jesenski prvaci s Pržine na kraju završiti kao brončani. Ukupni učinak je 16 pobjeda, 5 remija i 4 poraza uz razliku pogodaka 55:20, 53 boda. Još jedna uspješna sezona za kominsku Yellow Submarine.

Za početak kratak osvrt trenera Marija Oršulića:

– Zadovoljan sam ukupno gledajući na cijelu sezonu. Napravili smo dosta dobrih stvari, napravili pomak na bolje prije svega u osvajanju bodova na gostovanjima. Afirmirano je nekoliko mlađih igrača, prije svega Alen i Marin Oršulić te Marko Šunjić. Šteta što ne mogu više trenirati jer su igrači za viši rang. Ponovili smo plasman od prošle sezone međutim ovoga puta bili smo prvi nakon polovice natjecanja. Tada smo ostali bez četiri bitna, standardna igrača. Znamo što nam je značio Blažević u obrani, Nikolac u sredini i Raguž u špici te Ivan Medak u punoj spremi. Teško je to, gotovo nemoguće, bilo nadoknaditi međutim momcima svaka čast za prikazano i osvojeno. Ostali smo i dalje u samom vrhu, konstanta smo među vodećima. U prvoj polovici proljetnog nastavka prosuli smo neočekivano bodove na Pržini protiv Jadrana 1929 i Žrnova, razloga je više za to. Samim odlaskom spomenutih igrača nakon jesenske polusezone, na neki način smo pokazali da odustajemo od prvog mjesta. Uz respekt momcima koji su došli, ali kojima treba ipak malo više vremena da se sve uklopi i posloži. Nemamo za čim žaliti, možda za brojnim propuštenim prigodama u drugom dijelu prvenstva jer da je to štimalo bilo bi i više bodova.

Što se brojčanog prikaza proljetnog nastavka 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske tiče on je za Gusare nešto slabiji od jesenskog šampionskog dijela u skoro svim kategorijama. Žuti su u drugom dijelu upisali 6 pobjeda (Hajduk 1932, Orebić, Slaven, Omladinac, Metković, Grk), dakle četiri manje nego u jesenskoj polusezoni. Imali su 3 remija (Župa dubrovačka, Žrnovo, Neretva) i 3 poraza (Jadran 1929, Croatia, Konavljanin), što je više od jesenskih 2 remija i 1 poraz. Naravno, osvojili su i manje bodova, 21 u odnosu na 32, postigli manje pogodaka, 21 prema jesenskih 34, a primili su identičan broj pogodaka, po 10. Gledajući mini tablicu vodeće trojke (Neretva, Orebić, Gusar), u međusobnim nadmetanjima Žuta podmornica je najuspješnija sa 8 bodova (2 pobjede i 2 remija), slijedi Orebić sa 7 bodova te Neretva sa 1. Dakle, Kominjani su jesensku prednost od 3, odnosno 4 boda izgubili u susretima gdje njihovi suparnici nisu kiksali, nazovimo to na malim susretima.


Napisao sam već da je momčad s Pržine u nastavku prvenstva postigla 21 pogodak u 12 odigranih susreta. Osam je strijelaca, Darko Dodig i Nedjeljko Kešina dali su po 5, Nedo Vlahović 3, Alen Oršulić, Nikola Medak i Ante Musulin po 2 te Marin Oršulić i Jure Vladimir po 1. Inače, s 10 pogodaka Darko Dodig je prvi klupski topnik u sezoni 2017/18, bio je i najbolji strijelac sezonu prije sa 13 pogodaka.

Evo i svih proljetnih rezultata: Župa dubrovačka – Gusar 0:0, Gusar – Jadran 1929 1:3 (Dodig), Croatia – Gusar 1:0, Gusar – Hajduk 1932 7:1 (Kešina 3, N. Medak 2, A. Oršulić, M. Oršulić), Neretva – Gusar 0:0, Gusar – Orebić 1:0 (A. Oršulić), Slaven – Gusar 0:1 (N. Vlahović), Gusar – Žrnovo 0:0, Konavljanin – Gusar 2:1 (Dodig), Gusar – Omladinac 5:1 (N. Vlahović, Musulin, Dodig, Kešina, Vladimir), Metković – Gusar 0:1 (Dodig), Gusar – Grk 4:2 (Dodig, Kešina, Musulin, N. Vlahović).

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević