Sport

NK GUSAR: Kad imaš problem zovi Tomu

U 7. kolu kominski žuti slavljem u Vela Luci stigli su do prve gostujuće pobjede i tako su ostali prvi pratitelji vodećeg Metkovića. Ima jedna zanimljivost vezana uz ovosezonske nastupe gusara s Pržine. Moglo bi se reći ovako – kad imaš problem zovi Tomu. Tomu Vlahovića, igrača i vratara Gusara.

Naime, prije početka natjecanja on je bio predviđen kao igrač u polju, ima zanimljiv i upotrebljiv udarac. Prošle sezone tu i tamo bi zaigrao, bilo u polju ili na vratima. Više kao vratar. U dosadašnjih sedam susreta Gusara čak tri puta morao je na vrata, mijenjajući kolege Oršulića odnosno Dragobratovića, u zapisniku je samo u Vela Luci bio prijavljen kao pričuvni vratar.

U 1. kolu protiv Župe dubrovačke zamijenio je u završnici nesigurnog Oršulića, u 4. kolu protiv Croatije i 7. kolu protiv Hajduka 1932 na vrata je stao nakon ozljeda Dragobratovića. Svaki put sačuvao je mrežu netaknutom, a Gusar je upisao pobjede. U susretu 6. kola i pobjedi protiv Grka sudjelovao je kao igrač u polju, ušao je u nastavku.


Od vratarskih dostignuća rado će se sjetiti obrane jedanaesterca protiv Neretvanca u kupu prije dvije sezone kojom je Gusaru donio plasman u finale županijskog kupa.

Jurica Vukojević