Sport

NK Gusar derbijem otvara novu sezonu

U nedjelju, 22.rujna, kreće prvoligaška karavana naše županije. Zakotrljat će se nogometna lopta travnjacima od Konavala, preko Korčule, Pelješca do doline Neretve.

U konkurenciji je 12 momčadi, kao i prošle sezone, 11 istih a povratnik Maestral zamijenio je Grka iz Potomja. Croatia iz Gabrila brani naslov prvaka, predviđa se i očekuje zanimljivo i neizvjesno nadmetanje, kako na vrhu tako i na začelju. Neretvanska dolina ponovno ima tri svoja predstavnika: Gusar (komin), ONK Metković i Maestral (Krvavac).

Žuti s Pržine u novu sezonu kreću u redizajniranom, obnovljenom izdanju, novi je trener (Neven Majić) i poprilično novih lica. Majićev pomoćnik je Anđelko Oršulić, odigrana su četiri pripremna susreta, generalka protiv Maestrala u prošlu nedjelju nije odigrana jer su maštralovci otkazali u posljednji trenutak.


Na otvaranju nove sezone Žuta podmornica na svom terenu dočekuje Slavena s Grude, starog sportskog suparnika. Derbi je to 1.kola, a obje momčadi svrstavaju se u one koje priželjkuju mjesto u samom vrhu. Prošle sezone Slaven je u međusobnim susretima bio uspješniji. Treneru Majiću na raspolaganju su svi igrači osim mladog Ante Medaka, koji vuče ozljedu od pripremnog susreta s Jadranom LP. Šteta za ovog mladca jer je dobro radio i vjerojatno bi bio u početnoj postavi .

– Čeka nas zahtjevan susret, Slaven je kvalitetan suparnik, momčad je to koja je već tri godine na okupu. Nezgodan protivnik i morat ćemo od početka biti maksimalno koncentrirani. Međutim, igramo pred svojim navijačima, ako budemo pravi ne sumnjam u puni plijen. Bilo bi dobro otvoriti prvenstvo pobjedom, posebno što nas u 2.kolu čeka novi derbi i gostovanje kod Croatije – najavljuje trener Majić.

RASPORED 1.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja, 22.rujna u 16,30 sati). GUSAR – Slaven, ŽRNOVO – Hajduk 1932, MAESTRAL – Croatia, SOKOL – Župa dubrovačka, KONAVLJANIN – Metković, ŠD SMOKVICA – Orebić.

Tekst i foto: Jurica Vukojević