Sport

NIŠTA BEZ PLOČANA: Promocija monografije “Šestinski EL Clasico”

Sporedna stvar na svijetu nije promakla ni našem sugrađaninu Leu Kstičeviću Mrvi koji je kao i svi njegovi vršnjaci sa 8 godina počeo trčati za nogometnom loptom. Krenuo je u najmlađim uzrasnim kategorijama Jadran LP da bi ga vremenom nogometni put odveo u GOŠK Dubrovnik 1919 još u bivšoj ex državi, zatim u istom klubu je igrao u 1.HNL kao i u Varteksu iz Varaždina, zatim u Slaven Belupu, Publikum iz Celja, Neretvi, Čapljini te na kraju velikonogometnu karijeru završava u Jadran LP gdje je i počeo.

Tu ipak nije stao već posvetio se sudačkom pozivu i punih 5 godina bio mahač na 1.HNL. Od 2009.godine u vaterpolo savezu je Hrvatske zadužen za registracije u savezu, zatim za mlađe reprezentacije, trenutno “U – 20”, zatim za organizaciju vaterpolo kampova, nabavku opreme te održavanje stranice saveza.

Ostavio se velikog nogometa ali ostao zaljubljenik u mali te već punih 15 godina igra u Premier veteranskoj ligi Zagreba.


Povod ovog pisanja je ipak nešto više od same igre gdje je nedavno MNK šestine za koji igra Leo ostavili pisani trag izdavanjem  posebne knjige o njima samima. Na knjizi su radili Mladen Genc, Ozren  Letica, Marijan Viduka i Leo Krstičević, a svjetlo dana je ugledala kada je i promovirana 27.svibnja ove godine. Ovaj nesvakidašnji sportski događaj zahvaljujući Dadi Komeničkom popratile su i kamere Hrvatske nogometne televizije.

Ova monografija po mnogo čemu se razlikuje od drugih sličnih izdanja, a sama monografija nosi naziv Šestinski El Clasico 2014 – 2018.godina.osim što je knjiga kvalitetno tiskana te bogato opremljena sadrži u sebi brojne zanimljivosti sa točnom statistikom popračena velikim brojem slika. Samo prestavljanje knjige privuklo je brojne sportske komentatore i novinare, tako da je uz nazočnost velikog broja bivših i sadašnjih igrača malog nogometa te zaljubljenika čast imao da monologom knjigu predstavi i nazočnima se biranim riječima obrati Anton Samovojska.

Uz njega je bio i direktor te uvaženi komentaror sportske televizije Jure Ozmec, zatim komentator Stjepan Balog, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač kao i mnoigi drugi. Obol ovoj monografijiu jednog malog veteranskog kluba dali su direktor svih reprezentacija Hrvatskog rukometnog saveza Ivica Udovičić, predstavnik vlade RH gospodin Zvonimir Novak, predsjednik NK Vrapče gospodin Tomo Kačinarij i mnogi drugi.

Nakon promocije nastavljeno je druženje u trećem poluvremenu.

U monografiji osim Lea Krstičevića Mrve posebno mjesto ima još jedan Pločanin Tonči Barbir Smajo, te Hrvoje Ćendo iz Krvavca.

 

 

Piše: Branko Kulidžan

Slike: Arhiv MNK Šestine