Sport

Nina Mijoč, ‘mala‘ iz Ploča, opet u reprezentaciji, sad malonogometnoj!

Pločanka Nina Mijoč, od 2008. godine stanovnica Dubrovnika, pozvana je u hrvatsku žensku malonogometnu reprezentaciju. Članica Malonogometnog kluba Futsal Super chicks iz Poličnika i nogometašica zadarskog Donata punih deset sezona nosila dres dubrovačke Omble, igrala s njom veliki nogomet u Prvoj ligi, te Drugoj ligi – jug, i to od 2006. do 2016. godine.

Potom u Metkoviću veliki nogomet za Neretvu. Te 2016. godine odlazi na školvanje u Poljsku, te počinje igrati i mali nogomet.

– Dvije godine sam osvojila duplu krunu u Poljskoj, s University Adam Mickiewicz iz Poznanja bila prvakinja i osvajačica kupa 2016. i 2017. godine.


Nakon što se vratila u Hrvatsku, malonogometnu karijeru je nastavila igrajući dvije sezone za Futsal Fiume iz Rijeke, potom je bila u Šibensko-kninskoj županiji, točnije u dresu Mirilović Zagora, a od siječnja ove godine je članica Futsal Super chicks, sastava s kojim je bila četvrta u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Mijoč je uspjehu doprinijela i s četiri pogotka.

– Igrala sam za Futsal Super chicks samo u drugom dijelu sezone, u prvom za Mirilović Zagoru, također prvoligaša – dodala je Nina.

U velikom nogometu je bila u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

– Sad sam prvi put u malonogometnoj reprezentaciji. Naravno, ponosna.

Završila je u Dubrovniku srednju turističku, magistrica je za odnose s javnosti i radi na Sveučilištu u Dubrovniku, a priprema doktorat u Slovačkoj međunarodni odnosi i diplomacija. Ujedno je i fitness trenerica.

Hrvatsku žensku malonogometnu reprezentaciju čeka put u Saudijsku Arabiju. 

– Odigrat ćemo tamo dvije utakmice protiv domaćina, koji se priprema za prvenstvo Azije. Nikad nisam bila na Arapskom poluotoku – rekla je Mijoč.

Tekst i foto: Tonči Vlašić/dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci