Sport

NI MAMIĆ IM NIJE POMOGAO Ždralovima dubok Jadran

Derbi 3. kola 2.NL ostat će upamćen po odličnoj igri domaćih nogometaša posebno u prvom dijelu susreta, a gostiju u drugom. Zatim neujednačenom, i tijekom susreta učestalom prekidanju igre na štetu domaćina, kao i nedosuđenom klasičnom kaznenom udarcu za plave s ušća Neretve u sudačkom vremenu.

Domaći igrači od samog početka uzeli su igru u svoje ruke te u ranoj fazi utakmice već u 6.minuti imaju kazneni udarac. Gostujući igrač u kaznenom prostoru igra rukom, a sudac pokazuje na bijelu točku.

Udarac je izveo Nikola Marić, a njegovu namjeru je prozreo gostujući vratar te loptu odbija do vratnice, a ona završava u terenu. Samo dvije minuta nakon toga zatresla se mreža gostiju iz Ždralova, lopta završava iza leđa Nikole Ilinčića za vodstvo od 1:0, strijelac je Nikola Marić.


U 15. minuti, da je malo bio precizniji Leonardo Petrović, domaći bi povećali prednost ali njegov udarac glavom prolazi uz samu vratnicu. Gosti prvi put prijete u 17. minuti, oštar udarac Ivana Jajala vratar domaćih skreće u korner. U 21. minuti na semaforu je 2:0, a strijelac je najbolji pojedinac današnjeg susreta Nikola Marić.

Igrala se 28. minuta i jednim nesmotrenim startom u kaznenom prostoru mladog Duje Žderića stiže kazna za Pločane jer sudac pokazuje ponovo na bijelu točku, ovaj put za goste. Siguran realizator je za 2:1 Ivan Baraban, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U drugom dijelu gosti više u posjedu lopte te prijete sa poludistance u 63, 73, 74. minuti dok se domaćin uspješno brani i kontrama pokušava doći do još jednog pogotka ali rezultat se nije mijenjao.

Očekujući kraj susreta u sudačkom vremenu u 90+2 gostujući igrač u kaznenom prostoru grubo ruši Leonarda Petrovića ali sudac umjesto na “kreč” pokazuje rukom da se igra nastavi.

Nakon tri kola plavi sa ušća Neretve jedini imaju stopostotni učinak i drže prvo mjesto.

“Ovu pobjedu posvećujeno našim navijačima kojima se zahvaljujemo i našem treneru Miši kojem želimo brz oporavak” – poručili su iz plave svlačionice.

Jadran LP –  Mladost  2:1(2:1)

Ploče – Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja – 750. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad) 5,5. Pomoćnici: Pranjić i Krmar.

Strijelci:  1:0 – N.Marić(8), 2:0 – N.Marić(21), 2:1 – Baraban(29-11m)

Jadran LP: Margan, Rodin, Raič, Čepo (od 77.Raguž), N.Marić(od 90.Dulaj), M.Mirko, Paponja, Kordić, Petrović(od 90+2.Jakir), Žderić(od 46.Perić), Romić(od 46.Manenica). Trener: Darko Cvijanović

Mladost: Ilinčić, Herceg, Brezina, Jakušić(od 72.Čordaš), Jajalo(od 72.Colarić), Kožarić(od 72.Guja), Bošnjak, Ljuboja(od 46.Franceković), Baraban(od 85.Abramović), Raužan, Šuto. Trener: Tihomir Bradić

Piše: Branko Kulidžan

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci