Sport

Nes(p)retni poraz Gusara u Čilipima

Kominski Žuti poraženi su u Čilipima, minimalnom razlikom, kad se sve zbroji i oduzme mogu žaliti za propuštenim, barem jednim bodom. Konavljanin je slavio rezultatom 2:1. Gusari su nastupili znatno oslabljeni, bez niza standardnih igrača, međutim predstavili su se u dobrom izdanju i baš zbog te dobre igre ostaje žal što su igralište Šupjaka napustili pognute glave. Proljetna broljka, neefikasnost i očajna realizacija, se ponovila. Opet je zapucano nekoliko zicera, mrtvaca ili već kako se nazivaju situacije iz kojih je teže promašiti nego pogoditi.

Gosti iz Komina nisu bili zadovoljni suđenjem Trkovića, a zbog opetovanih prosvjeda u završnici susreta udaljio je s klupe trenera Marija Oršulića. Šteta, šteta ponavljaju Kominjani jer za prikazanu igru, naglašavaju, zaslužili su pozitivan ishod. Momci su bili pravi, ali na kraju za taj trud nisu nagrađeni. Darko Dodig bio je strijelac za Žute na asistenciju Stipe Vlahovića Ćombe koji je pak u 90. minuti promašio prigodu za izjednačenje, a koju mu je namjestio Toma Vlahović dalekim ispucavanjem sa svog gola. Ćombo je mogao tako postati igrač susreta, a reaktivirao se za ovo gostovanje jer nije bilo igrača. Ponovimo, nedostajali su Marijo Batinović, Nedjeljko Kešina, Jure Vladimir, Stanko Vlahović, Zrinko Šuman, Nikola Medak, Marin Oršulić i Ante Musulin.

Od ostalih susreta vrijedi istaknuti pobjedu Orebića u derbiju kola te tako pelješki Kapetani ostaju jedini pravi pratitelji vodećoj Neretvi. Od gostiju osladio se samo Grk minimalnim trijumfom na Lastovu, a pomalo neočekivano bilježimo uvjerljivi poraz Župe dubrovačke kod Žrnova. Čini se da je momčad iz Čibače nastupila u znatno pomlađenom, skoro juniorskom sastavu. Bez pobjednika završio je susret na Grudi, a zadovoljniji su svakako gosti iz Smokvice. Već smo pisali da lider Neretva u petak nije imala problema protiv velolučkog Hajduka 1932, pospremila je u njihovu mrežu čak šest lopti.


U srijedu, 25. travnja, odigrat će se dva zaostala susreta: Omladinac – Slaven i Župa dubrovačka – Neretva.

REZULTATI 22. KOLA: Omladinac – Grk 0:1, Konavljanin – Gusar 2:1, Žrnovo – Župa dubrovačka 3:0, Slaven – Jadran 1929 2:2, Orebić – Croatia 2:0, Neretva – Hajduk 1932 6:0.

REDOSLIJED: Neretva i Orebić po 50, Gusar 44, Croatia i Župa dubrovačka po 39, Hajduk 1932 i Konavljanin po 36, Jadran 1929 29, Metković 28, Slaven 26, Grk 19, Žrnovo 15, Omladinac 6.

KONAVLJANIN – Gusar 2:1 (1:1)
Igralište Šupjaka. Gledatelja 50. Sudac: Miho Trković (Gruda).

STRIJELCI: 1:0 Radman Livaja (16), 1:1 Dodig (28), 2:1 Šorgić (50).

KONAVLJANIN: I. Krilanović, Grbešić (od 63. Korić), Veraja (od 76. Musladin), Radman Livaja, Milić, Trtoman, Šorgić, Krešić, Opušić, B. Krilanović (od 70. Škoda), Bogdanović. TTRENER: Mario Matić
GUSAR: T. Vlahović, Franić, Dulaj, Šunjić, Zmijarević, A. Oršulić, Žderić, Dodig, N. Vlahović, Laura, S. Vlahović. TRENER: Mario Oršulić

ISKLJUČENJE: trener Oršulić (86)

IGRAČ UTAKMICE: Goran Šorgić

Tekst i foto (prošlogodišnji susret Gusara i Konavljanina u Kominu): Jurica Vukojević