Sport

NERVOZNE DALMATINKE DO VAŽNIH BODOVA

U dalmatinskom derbiju, ujedno i derbiju začelja Dalmatinka je slavila protiv sastava Sinja rezultatom 23:18 (10:9). Do vrijednih bodova, bodova nade za ostanak među prvoligašicama Pločanke su stigle boljom igrom u nastavku susreta, posebno sredinom drugog dijela.

U prvom poluvremenu gledali smo obostrano nervoznu igru, s brojnim pogreškama i promašajima. Osjećao se pritisak u svakom potezu domaćih igračica, među ostalim tada su promašile četiri sedmerca, ukupno šest (Zelić 3, Oršulić 1, Krilić 1, Vladimir 1).

Iva Bule

Gošće su tijekom prvih 30 minuta držale minimalnu prednost, da bi Dalmatinke pred sam odlazak na veliki odmor preokrenule na 10:9, bilo je to njihovo prvo vodstvo. Nastavak su bolje otvorile domaće igračice, čvrsta obrana i nešto tečniji napad donijeli su im obećavajuću prednost u 45.minuti (16:12). Do kraja su znale zadržati tu odlučujuću prednost i potpuno zasluženo osvojile puni plijen.


Jerković, Radoš, I. Žderić

Preokret učenicama trenera Ivana Jerkovića, uz dobru kolektivnu obranu, donijela je mlađekadetska reprezentativka Iva Bule, realizacija 8/11. Nezadrživa u napadu, beskompromisna u obrani.

Klupa domaćina

Sedmerci Dalmatinka 2/8, Sinj 4/4, isključenja Dalmatinka 8 minuta, Sinj 4 minute.

U sljedećem susretu Dalmatinka gostuje kod posljednje 1234 Virovitice. (jv)

Sinj time out
Suci iz Zadra