Sport

Neretvi rulet jedanaesteraca

Danas je odigran dio susreta 1. kola Kupa za područje NS Dubrovačko-neretvanske županije. Što se tiče Nogometnog centra Neretva odigran je samo jedan susret, u Metkoviću na igralištu Iza Vage sastali su se domaća Neretva i kominski Gusar, inače glavni konkurenti za naslov prvaka u 1. ŽNL DN.

Nakon zanimljivog i izjednačenog nadmetanja, uz taktično nadmudrivanje, susret je u regularnih 90 minuta okončan bez pogodaka 0:0. Rulet jedanaesteraca otišao je na stranu domaćina koji su rezultatom 5:4 osigurali nastup u 2. kolu. Za Žute su sigurni izvođači bili kapetan Nedo Vlahović, zatim jedno od pojačanja Ante Musulin te Josip Žderić i Stanko Vlahović. Kao peti za Gusare je pucao njihov prvi strijelac Darko Dodig, a njegov udarac obranio je domaći vratar, što je značilo slavlje za momčad trenera Galova, koja je pogodila svih pet udaraca s bijele točke.

Ovim porazom Gusar je ostao bez mogućnosti obrane naslova prošlogodišnje najuspješnije momčadi u kupu neretvanske doline. Ujedno je Kominjanima ovo bila generalka pred nedjeljni (25. veljače) proljetni nastavak prvoligaške konkurencije naše županije, gdje brane vodeću poziciju i gostuju kod kvalitetne Župe dubrovačke.


Drugi susret 1. kola Kupa između Maestrala i Neretvanca igrat će se u srijedu, 21. veljače. Slobodni su u ovom kolu bili Jadran LP i ONK Metković koji će u 2. kolu gostovati kod pobjednika susreta 1. kola, na rasporedu 28. veljače.

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević