Sport

Neretvanski lađari već tradicionalno veslali na Jarunu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba jučer je na Jarunu održana utrka neretvanskih lađa. Utrka se održala na stazi jezera Jarun u duljini 9,6 kilometara do zagrebačke Arene i natrag, a u njoj se natjecalo 14 ponajboljih lađarskih posada s tradicionalnog Maratona lađara na Neretvi.

To su redom: SU Argo Bjelovar, Udruga lađara Sisak, Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Bjelovar, HKUD “VLADIMIR NAZOR” Sombor, Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Udruga lađara Gusari Komin , Peračko blato, UL “Gospa Karmelska” Krvavac, Lađari Opuzen, UL “Stablina”, Južnjak Ploče, Veterani 4. gardijske brigade, Domagojevi gusari Vid te Sv. Ilija Metković.

Utrka, koju je oduševila mnoštvo okupljenih Zagrepčana, bila je dio bogatog programa u kojem su između ostalog svi zaintersirani mogli okušati svoje umijeće u veslanju lađom, a nakon utrke organizirano je i dobrovoljno darivanje krvi čime je započelo obilježavanje Svjetskog dana darivanja krvi. Prema riječima gradonačelinka Zagreba, Milana Bandića i predsjednika Udruge lađara Neretve, Dalibora Obradovića, koji su otvorili ovu utrku, za ovaj projekt su najzaslužniji Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu.


Oduševljeni posjetitelji i organizatori se nadaju kako će ova utrka postati tradicionalna, a mi im svakako to želimo jer je teško naći bolju promociju ne samo ovog kulturno-sportskog blaga nego i naše Doline.

tekst: metkovic-news.com
foto: zagreb.hr