Sport

Neretvanski četveroligaši još uvijek na odmoru

ČEKA SE USKLAĐENJE KALENDARA

Kako se još ne zna točan početak proljetnog nastavka natjecanja u 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanskoj tako se ravnaju i neretvanski ligaši što se tiče početka priprema. Svi još miruju, slažu posljednje kockice kako bi spremno krenuli s pripremama a navjerojatnije će se to zbiti početkom druge polovice siječnja. Valja uskladiti kalendar natjecanja s ostalim dalmatinskim savezima, posebno onim iz Splitsko – dalmatinske županije.

Jesenski prvaci, pločanski jadranaši, proljeće žele dočekati potpuno spremni i nadaju se kako će u nastavku igru dovesti na višu razinu te 12 prvenstvenih susreta iskoristiti maksimalno, kao najbolju pripremu za očekivane kvalifikacije. Strateg plavih s ušća Neretve Ante Marinović imat će na raspolaganju kompletan igrački kadar iz jesenske polusezone kojem treba dodati oporavljenog Gorana Barbira, polivalentnog nogometaša. Barbir je odigrao nekoliko malonogometnih turnira a pripremama će se priključit od početka i predstavljat će pravo pojačanje mladoj momčadi. Želja je Pločana i vratiti Dina Primorca iz Neretve međutim koliko je to ostvarivo teško je u ovom trenutku procijeniti.


U redovima prošlogodišnjeg prvaka, kominskog Gusara, nisu bili baš zadovoljni bodovnim učinkom nakon jesenske polusezone. Igra je, kažu, bila bolja od rezultata a kao najveći problem naglašena je slaba realizacija pred protivničkim vratima. Žuti s Pržine prvi su od svih sudionika, pred početak natjecanja, krenuli s pripremama a kako će biti sada znat će se nakon sastanka Izvršnog odbora ovih dana. Igrački kadar ostat će manje više isti, spominje se samo odlazak nadarenog veznjaka Nede Vlahovića u redove trećeligaša Neretve. Iskusni trener Mario Oršulić dvoji o nastavku suradnje, kao razlog eventualnog odustajanja navodi umor.

Maestral iz Krvavca s nestrpljenjem očekuje drugi dio natjecanja. Odlična završnica protekle jeseni vratila je samopuzdanje u redove momčadi trenera Stipe Nikolića te mobilizirala sve klupske strukture. Prema najavama narančasti s Limana prvi započinju pripreme,jučer (petak) je Nikolić obavio prozivku na kojoj je uz kompletan jesenski kadar bilo i novih lica a pravi rad slijedi od ponedjeljka. O imenima se za sada ne zbori, samo naglašavaju da se radi o trojici nogometaša koji će biti prava pojačanja. Ukoliko nastave s igrama i rezultatima iz druge polovice jeseni nogometašima iz Krvavca smiješi se bogata proljetna bodovna berba.

Jurica Vukojević

Sportske novosti