Sport

Neretvanska lađa i trupa uspješno predstavljene na 45. Vogalongi

Neretvanski lađari, okupljeni u Udruzi lađara Neretve, zaveslali su jučer vodama Venecijanske lagune. 45. Vogalonga krenula je u 9:00 sati kada je topovski hitac označio početak utrke, regate koja se vesla mletačkim kanalima u dužini od 30 kilometara.

Na tisuće brodica i veslača iz cijelog svijeta sudjelovalo je na ovoj manifestacija, a među njima prvi put neretvanska lađa i trupa. Vogalonga je regata koja nije natjecateljskog karaktera nego joj je cilj promocija plovila koja se veslaju i na taj način očuvanje i zaštita tradicije. Neretvanski lađari rutu dugu 30 kilometara preveslali su za tri sata i 15 minuta.

Neretvansku trupu domaćinima, alii gostima iz cijelog svijeta, predstavio je Tomislav Dugandžić Paško koji venecijanskim vodama veslao nekoliko sati. Neretvanske lađare primila je i ugostila i doktorica Nela Sršen, a Udruga lađara Neretve uručila joj je prigodne poklone.


Radio Ploče

Foto: Maraton Ladja

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci