Sport

Nema zle krvi na Neretvi: I podjela prve nagrade je lijepa priča s Maratona lađa

Ekipe Zagreba i Stabline podijelile su prvo mjesto na Maratonu lađa od Metkovića do Opuzena i to odlukom sudaca, nakon što su prvi u pločansku luku uveslali lađari Zagreba.


Iako su veslači Zagreba nakon utrke bili vidno razočarani, dan poslije svi glavni akteri se slažu kako je donesena najbolja moguća sudačka odluka, prenosi Večernji list.

-Bili smo ljutiti jer se situacija nije odmah riješila, na terenu, nego naknadno. Čeveljuša je godinama problem, to je prolaz kroz kojeg može proći samo jedna lađa. Možda je na tom mjestu trebalo biti više sudaca koji su trebali reagirati odmah, a ne pustiti nas da prođemo prvi. Mogli su nas i zaustaviti da ih sačekamo – govori Petar Brljević, kapetan Zagreba.

Naime, postoji pravilo kada dvije lađe u tjesnac na Čeveljuši dođu izjednačene pravo prednosti prolaza ima ona koja dolazi s desne strane.

-Oni su bili desno, ali Stablina nam je bila u pariću iako smo od početka bili izjednačeni. Prošli smo i poveli. U svakom slučaju, osjećamo se moralnim pobjednicima, ali čestitamo i ekipi Stabline na pobjedi – sportski je izjavio Petar Brljević.

Naime, na terenu su suci dali prednost Zagrebu, ali nakon što se Stablina žalila pregledom snimki ustanovljeno je da su bili izjednačeni i da je prednost trebalo dati Stablini koja je bila s desne strane. -Na dvadesetom kilometru je uski prolaz kroz koji samo jedna lađa može proći. Mi smo tih 20 km bili zajedno, nitko nije mogao ostvariti prednost. Mi smo bili s desna, a njima su dali prednost koja se ne može nadoknaditi. Žalili smo se, snimke su pregledane i donesena je ispravna odluka. Sve je prošlo u redu, nije bilo nikakvih tenzija – kaže Marin Žderić, kapetan Stabline koji također čestita Zagrebu i dodaje da su to sve njihovi momci, s Neretve.

Luka Oršulić, predsjednik Udruge lađara Neretve, smatra da su i podjelom prvog mjesta lađari poslali jednu lijepu poruku.

-Sudačka organizacija odlučila je da se podijeli prvo mjesto kako se niti jedna ekipa ne bi oštetila. Nakon konzultacija obje ekipe su prihvatile odluku sudaca kao pravednu. Čestitamo objema ekipama na sportskom ponašanju, te posebice ekipi Zagreba koja je moralnim i sportskim pristupom nakon uvida u sve materijale časno i sportski prihvatila ovakvo rješenje kao pravedno – izjavio je Oršulić.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci