Sport

Nema odmora za pločanske Dalmatinke

Zbog reprezentativnih okupljanja ovoga vikenda nema ligaških nadmetanja prvoligašica. Iako nema Ive Bule, Petre Gustin i Gabrijele Zelić koje su na mini pripremama juniorske reprezentacije, te Nine Burđelez koja je u Grčkoj s kadetskom reprezentacijom na Mediteranskom prvenstvu, trener Ivan Jerković svakodnevno vježba s ostatkom ekipe.

Ima tu dosta posla na individualnom planu, ovo vrijeme želi iskoristiti kako što bolje pripremiti mlađe igračice na ono što ih čeka u preostalih deset kola.
Dalmatinka nema nikakvog rezultatskog opterećenja, osmom ligaškom pobjedom protiv Sesveta učvrstila je svoje mjesto u zlatnoj sredini s 17 osvojenih bodova.

Nakon ove stanke u Ploče stiže Podravka Vegeta, pa je Pločankama cilj dobro se pripremiti za nadmetanje s izrazitim favoritom. Nisu u redovima jedinog pločanskog prvoligaša opterećeni niti tko će im biti protivnik u četvrtfinalu kupa, kažu samo da ne bude gostovanje, jer igra se kroz tjedan, a tada je teže uskladiti školske i poslovne obveze igračica.


Do kraja bi htjeli popraviti učinak na svom parketu, jer na ušće Neretve stižu im ekipe koje su već pobijedile u gostima. Naravno, uz što veću minutažu mlađih, onih koje dolaze, a sve to treba planski ukomponirati.

Ipak je ovo na neki način početak pripreme sastava za novu sezonu. U kojem bi ponovo mogli vidjeti i Renatu Kežić Vladimir, koja se polako uključuje u vježbanje nakon rođenja drugog djeteta.

Živo i zanimljivo je u Domu sportova, domu pločanskih rukometašica, reklo bi se nema odmora dok traje obnova.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci