Sport

Ne tako davna prošlost: PLOČANKE PROTIV DALMATINKE!

Jučer mi je jedan dobri poznanik, naš bivši uspješni sportaš i još uvijek neumorni sportski djelatnik, poslao sliku s rukometne utakmice igrane na SC Močvara. Slika datira iz prve polovice 80-ih (1983 – 1985) i pokazuje detalj s prvenstvenog susreta HRL-jug iz među naših rukometašica, tada Ploče Kartonplast, i gošći iz Sinja koje su nastupale pod imenom Dalmatinka.

Suparništvo ovih klubova dugog je vijeka a po svemu sudeći moglo bi se nastaviti na jesen u prvoligaškoj konkurenciji. Uvjereni smo u ostanak našeg kluba među elitom hrvatskog ženskog rukometa a Sinjanke kao vodeći sastav i favorit drugoligaške konkurencije trebao bi im se pridružiti u novoj sezoni. Pločanke će biti Dalmatinke a sinjske Dalmatinke od prije 90-ih sada su Sinj.

Zanimljivo, a zanimljivo je malo bolje pogledati fotografiju te otkriti tko je u tom trenutku činio prvu sedmorku Ploče Kartonplasta.


Na vratima Vedrana Šetka, te s lijeva Ljiljana Čančar, Nada Tolj, Natalija Ćulum, Dina Šutić, Dalija Erceg i jedina dvojba Suzana Barbir ili Rada Krstičević, prije Barbir.

Još jedan detalj upada u oči, brojne reklame na zidu uz sada boćarske i teniske terene. Od svih tih poduzeća u životu je samo Luka Ploče. Iako fotografija nije baš „najbistrija“ možda se netko i prepozna na njoj.

Jurica Vukojević