Sport

Nastavlja se Marićev golgeterski niz

S nova dva pogotka Nikola Marić još više se učvrstio na vodećoj poziciji liste strijelaca SuperSport 2. NL. Sada je na učinku od 21 pogotka, više od jednog po susretu, jer je nastupio na 20 susreta. Respektabilan broj realizacija, do kraja bi, ako ovako nastavi, mogao visoko postaviti letvici strijelcima u budućim izdanjima ovog natjecanja i ostati zapisan kao prvi topnik premijernog izdanja 2. NL. Do sada je preskočio tri susreta zbog kartona, i baš nakon susreta stanke bio je na pragu svog četvrtog ovosezonskog hat-tricka. Da je bio malo precizniji u 78. minuti kada je u situaciji jedan na jedan za malo prebacio gostujuća vrata to bi ostvario. Ali nema za čim žaliti, ide ga gol, samo da tako nastavi u preostalih sedam susreta.

A, evo opisa pogodaka jadranaša protiv druge momčadi Osijeka iz kuta plave devetke:
– Teška utakmica, svi protiv lidera daju maksimum, ali najbitnije je da su bodovi ostali u Pločama. Krenuli smo odlučno, za prvi naš pogodak odlično sam osjetio prostor ispred sebe, prošao i povratnom loptom pronašao Lea Petrovića koji je pogodio donji lijevi kut. Za 2:0 Nikola Rodin mi je spustio visoku loptu, ušao sam ispred svog čuvara i volejem zabio u suprotnu stranu gola, lijevu. U nastavak smo odlično ušli, dominirali i imali nekoliko prilika prije trećeg pogotka. Anđelo Kordić je ubacio s desnog boka, njihov vratar je očekivao da će lopta proći prema njemu, ali uspio sam glavom loptu skrenuti u mrežu. Drago mi je da smo i dalje na vrhu, jer zaslužujemo tu biti.

Imao je ligaš s ušća Neretve i do sada vrsne strijelce u svojim redovima, međutim Nikola jadranaški je level više. I po golovima i po osjećaju za igru. Obostrano pun pogodak, inzistiranje plavih prije ove sezone da ga dovedu i njegova potvrda dolaska u Ploče.


Nakon 14. pobjede plavi s ušća Neretve okreću se pripremama za sljedeći gostujući ispit, raspored ih vodi u Hrvace, na dalmatinski derbi. Ujedno, to im je najkraće putovanje, jedino nadmetanje na koje će krenuti na dan odigravanja.

Tekst i foto: Jurica Vukojević / Radio postaja Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci