Sport

NASTAVITI POBJEDNIČKI NIZ: Na Pržinu stiže Konavljanin iz Čilipa

Tri pobjede, i jedini s maksimalnim bodovnim učinkom predvode prvoligašku kolonu naše županije. U četvrtom ovosezonskom nastupu, drugom na Pržini, žuti su domaćini Konavljaninu iz Čilipa.

Stari sportski suparnici s različitim raspoloženjem dočekuju nedjeljni dvoboj. Gosti uz dva remija upisali su jedan poraz, gol razlika 3:4. Gusari su u svakom pogledu favoriti, naravno to treba potvrditi na travnjaku, a kapetan Nedo Vlahović kratko će i jasno:

– Očekujemo nastavak niza pobjeda.


Treneru Tošiću na raspolaganju su svi igrači osim Ante Sršena, koji počinje s vježbanjem. Njegov povratak očekuje se u 5.kolu u kojem se gostuje kod Sokola. Nakon toga slijedi gostovanje u Smokvici kod Jadrana (6.kolo).

Kroz tjedan bilo je zanimljivo u žutoj svlačionici. Klub je napustio 21-godišnji Ante Medak, razlog su fakultetske obveze. Međutim, neće prestati s nogometom, prelazi u Čaporice, klub iz 2 ŽNL Splitsko – dalmatinske. Bit će im veliko pojačanje, jer radi se o mladom i vrsnom nogometašu. Prošle sezone bio je kapetan Gusara, sretno mu, a vjerujemo da ćemo ga opet gledati u žutoj osmici, naravno kada posloži sve u svom životu.

Gusarima je pristupio iskusni 38-godišnji vratar Ivan Utovac, posljednji klub bio mu je Grk iz Potomja, gdje je proveo sedam sezona. Iz kadetske momčadi Jadrana LP u matičnu sredinu vratio se 16-godišnji Toma Medak i odmah će konkurirati za prvu momčad. Tamo ga čeka stariji brat Ivan.

RASPORED 4.KOLA 1 ŽNL DN (nedjelja 17.listopada): Gusar – Konavljanin (ŽNSSD), Orebić – Žrnovo (Filip Proleta), Maestral – BŠK Zmaj (Ante Kosor), Slaven – Župa dubrovačka (Luka Liković), Croatia – Metković (Robert Hausvička), Jadran Smokvica – Sokol (Ivan Limov). (jv)