Sport

Nakon sedmice Hajduku 1932, Gusar protiv Žrnova u ništa

Jedini susret 21. kola 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske na kojem gledatelji nisu vidjeli pogotke je onaj odigran na kominskoj Pržini. Neočekivano, ali potpuno zasluženo veliki bod iz doline Neretve odnose nogometaši Žrnova, pretposljednje momčadi natjecanja. Gusari su važili za favorite u svakom pogledu, a njihovi navijači nakon golijade u četvrtak protiv velolučkog Hajduka očekivali su novu poslasticu i napadačku raznovrsnost. Međutim, njihovi Žuti vratili su se ovoproljetnim navikama kada je osnovni problem bila realizacija.

Ovoga puta nije bilo toliko prigoda kao na nekim prethodnim proljetnim nastupima, ali neke stihijski stvorene u samoj završnici otišle su u prazno. Gosti su se od početka postavili u zatvorenoj formaciji, nije im se nigdje žurilo a znalački su trošili vrijeme i nepovezanost domaćih redova. Osjećaj je da su domaćini u svojim glavama unaprijed upisali bodove ali za njih treba muški i krvavo raditi. Nije bilo prave agresivnosti niti pritiska prema vratima gostiju, lopta je sporo i dugo putovala što je išlo u prilog Žrnovu. Čvrsti blok bijelih na čelu s iskusnim vratarom Šeparovićem izdržao je domaće nalete u samoj završnici te pjesmom u svlačionici proslavio bod kojem se malo tko od njih nadao, ali koji s ponosom upisuju na svoj konto. Uostalom, u jesenskom dvoboju ovih momčadi Gusar je slavio sa 6:0 a iz Komina do sada samo je bodove odnosio Jadran 1929 iz Smokvice.

Zanimljiv je podatak o rezultatima Gusara protiv momčadi s Korčule u drugom dijelu sezone. Svi su odigrani na Pržini, najprije je Jadran 1929 slavio s 3:1, zatim je stradao Hajduk 1932 sa 1:7 i sada Žrnovo upisuje 0:0, sva tri znaka. Gusari ne trebaju posebno žaliti nakon ovog remija, nisu opravdali ulogu izrazitog favorita ali to je tako kad u nadmetanje ne uđeš potpuno koncentriran i s punom snagom. Neka im to bude škola za završnicu prvenstva i preostale susrete.


GUSAR – ŽRNOVO 0:0
Igralište Pržina. Gledatelja 100. Sudac: Nikola Večernik (Split).

GUSAR: Batinović, Žderić, Zmijarević, M. Oršulić, S. Vlahović, Šunjić, A. Oršulić (od 46. Musulin), Medak (od 46. Vladimir), Dodig, N. Vlahović, Kešina. TRENER: Mario Oršulić
ŽRNOVO: V. Šeparović, Borovina, Moro, Belič (od 85. Korica), Martinović, Batista Rafael, Čule, Skokandić, Cebalo, D. Šeparović, Čalušić. TRENER: Niko Skokandić

CRVENI KARTON: Vladimir (88 – drugi žuti).

IGRAČ UTAKMICE: Vinko Šeparović

REZULTATI 21. KOLA: Croatia – Neretva 1:4, Jadran 1929 – Orebić 0:2, Župa dubrovačka – Slaven 4:1, Gusar – Žrnovo 0:0, Grk – Konavljanin 1:4, Omladinac – Metković 1:1, slobodan Hajduk 1932.

U ostalim susretima vrijedi istaknuti gostujuće pobjede vodećeg dvojca, inače ovo je bilo kolo gostiju jer su na strani još slavili nogometaši Konavljanina a bila su i dva remija. Čast domaćina spasila je Župa dubrovačka visokom pobjedom protiv Slavena.

REDOSLIJED: Neretva i Orebić po 47, Gusar 44, Župa dubrovačka i Croatia po 39, Hajduk 1932 36, Konavljanin 33, Metković i Jadran 1929 po 28, Slaven 25, Grk 16, Žrnovo 12, Omladinac 6.

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević