Sport

Najmlađe preuzimaju odgovornost u klubu

Pobjedom u gostima protiv ŽARK Splita rukometašice s ušća Neretve stigle su do učinka od 19 bodova i trenutno su na sedmom mjestu.

Uz to što su Splićankama uzvratile za poraz iz prvog dijela natjecanja Dalmatinke su šest kola prije kraja, po njihovoj računici, i matematički osigurale nastup i sljedeće sezone u prvoligaškoj konkurenciji. Kad se uzme u obzir da su ostvarile plasman na završnicu Hrvatskog kupa iza njih je još jedna više nego uspješna sezona.

Posebno kad se sagledaju brojni problemi tijekom sezone oko igračkog kadra. Osim samog početka sve ostale susrete odigrale su u nekompletnom sastavu. Uvijek je netko nedostajao, ili zbog ozljeda i bolesti, poslovnih ili školskih obveza. A, zna se da su sezonu započele bez pet bitnih igračica, onih koje su bile nositelji igre i važne karike u osvajanju četvrtog mjesta.


Na zadnjem gostovanju iz ovih ili onih razloga nije bilo Ive Bule, Magdalene Žderić, Anđele Zelić, Anđele Lovrić, Lucije Galov, Anđele Domić i Ane Tolić i zato je ova pobjeda u Splitu slađa. Ne samo zbog važnih bodova, već i zbog znatno većeg udjela najmlađih, onih koje dolaze i koje će sutra preuzeti glavne uloge.

To se odnosi na Petru Gustin Peću, koja je imala dosta oscilacija tijekom natjecanja, a sada izgleda vraća pravu realizatorsku formu s krila. Devet je golova zabila na Gripama. Ili na iznimno talentiranu kadetsku reprezentativku Ninu Burđelez, koja pokriva sve vanjske pozicije, uz učinak od sedam pogodaka.

Ne smije se zaboraviti još mlađu Anteu Jerković, čija je prirodna pozicija srednji vanjski, i čijim ulaskom se pokrenula tečnija igra Dalmatinki. Svojim obranama ekipu je držala u dobrom tonusu kapetanica i najiskusnija Vlatka Jelčić, uz dobar napadački doprinos Anđele Sušak.

Trenutno je natjecateljska stanka zbog reprezentativnih okupljanja i nastupa, a trener Ivan Jerković nastojat će svakodnevnim radom s najmlađim prvotimkama podići razinu njihove igre.

Naravno, ne smije se smetnuti kako tijekom travnja selekcije U-16 i U-14 čeka nastup na završnicama državnih natjecanja. Kao i selekcija osnovne i srednje škole iz Ploča, redom igračice Dalmatinke. Sve će ih put odvesti u Poreč, kao seniorke na završnicu Kupa.

 

Piše: Jurica Vukojević/ Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci