Sport

NAJEFIKASNIJI NAPAD PROTIV NAJČVRŠĆE OBRANE: Jadran LP dočekuje Slogu iz Mravinaca

Euro srijeda donosi na Jadranovo zanimljivo nadmetanje. U sklopu 23.kola trećeligaškog juga Jadranaši su domaćini Slogi iz Mravinaca.

Plavi s ušća Neretve su lideri nakon 22 odigrana kola s 40 bodova uz razliku pogodaka 44:20 (2,09:0,95), crveni gosti su deveti s 27 bodova uz gol razliku 20:17 (0,95:0,80). Bit će to nadmetanje najefikasnijeg napada, onoga Pločana, i najčvršće obrane, sastava iz Mravinaca.

Pločani su daleko najubojitiji, na čelu s prvim strijelcem lige Abelom Kalfićem, dok su gosti primili samo 17 pogodaka, iza njih slijedi Jadran LP i Uskok s po 20. Dakle, sutra će na suprotnim stranama biti vratari koji su najmanje puta vadili loptu iz mreže, Josip Šoljić (Sloga) i Marko Čagalj (Jadran LP).


Jedna i druga momčad ne znaju za poraz u proljetnom nastavku natjecanja. Jadranaši imaju ritam kući tri vani jedan bod, tako žele nastaviti. Sloga je od dolaska Borisa Pavića za trenera od posljednjeg mjesta stigla do devetog serijom uspješnih rezultata. U prvom dijelu prvenstva bilo je 0:0 u Mravincima. Puno brojki koje u biti ne moraju ništa značiti, bitno će biti što će suparnici pokazati na travnjaku.

Zbog kartona oslabljeni će biti jedni i drugi, domaćini ne mogu računati na Dina Primorca, gosti na Tonija Katića i Marija Marovića. Bitne karike za svoje momčadi.

– Igramo protiv ekipe koja je u zadnjih deset utakmica skupila najviše bodova, pa se moramo postaviti maksimalno angažirano. Utakmica je to između najbolje obrane lige i najboljeg napada gdje vjerujem da će naš napad potvrditi dokazanu vrijednost i efikasnost – kratko najavljuje vratar domaćina Marko Čagalj.

Susret će suditi Matej Čulina, njegovi pomoćnici su Josip Katuša i Šime Žilić, a Zvonimir Sinovčić četrvti je sudac. Njihov rad nadgledat će Marin Galac.

RASPORED 23.KOLA 3 HNL-JUG (srijeda, 14.travnja, u 16,30 sati): Jadran LP – Sloga, Neretvanac – Urania, Neretva – Primorac (B), Zmaj (M) – HV Posedarje, Kamen – Vodice, Split – BŠK Zmaj, OSK – Uskok, Hrvace – GOŠK Dubrovnik 1919, slobodna Zagora. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci