Sport

Najavljujemo XXIV. Ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnom ribolovu u Pločama!

Kako smo u prijašnjim člancima i najavljivali, ERK ”Periska” Ploče je ove godine dobila čast da bude domaćin državnog ekipnog prvenstva u podvodnom ribolovu.

Tim povodom, na službenim face stranicama kluba, su sa iznimnim zadovoljstvom i sluzbeno najavili ”XXIV. Ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnom ribolovu’!

Samo natjecanje će se odvijati 07.10.2017. na poluotoku Pelješcu (unutarnja strana poluotoka). Zona lova je od mjesta Trpanj do rta Lovište. Natjecanje traje 5 uzastopnih sati te pravo nastupa imaju svi udruge i klubovi, članovi ”Hrvatskog Saveza za športski ribolov na moru” koji su održali klupska natjecanja te prijavili članove kao natjecatelje u podvodnom ribolovu za 2017. godinu. Ekipa moze imati najmanje 2 natjecatelja uz obaveznog barkarijola.


Svim prijavljenim natjecateljima dopušten je službeni pregled zone lova od nedjelje 1.listopada 2017. do petka 6. listopada 2017. godine te natjecatelji za vrijeme pregleda ne smiju koristiti podvodnu pušku niti je držati u brodici. Do sada je prijavljeno 17 ekipa te broj ekipa kako se blizi natjecanje i dalje raste. Radi se prestiznom natjecanju visokog ranga te su se neki od prijavljenih sudionika kitili zlatnim medaljama ne samo na državnim nego i na svjetskim razinama.

Ostaje za vidjeti kako će se među jakom konkurencijom snaći i sami članovi Periske (Mate Barešić, Josip Ostojić, Luka Fatović). Program vaganja ulova i proglašenja pobjednika će biti javan i otvoren za posjetitelje te je planiran za subotu 07/10 u 16.00 sati ispred Crkve u Pločama.

Sve dodatne detalje i propozicije mozete dobiti na kontakte 091/129-6666 i 098/9160-299.