Sport

Najavljujemo: DALMATINKA U SRIJEDU KOD KOKE

Ivan Jerković i Vladimir Canjuga

Nakon nes(p)retnog poraza u susretu 7. kola na parketu pločanskog Doma sportova protiv Bjelovara rukometašicama Dalmatinke slijedi gostovanje u Varaždinu kod Koke. Susret je to 8. kolo koje se kompletno igra u srijedu, 7. studenog, a razlog ubrzanog ritma prvenstva je taj da se reprezentaciji omogući više vremena za okupljanje i pripreme uoči natjecanja koja ih očekuju. Naime, poslije puta u Varaždin učenice trenera Ivana Jerkovića bit će domaćin u susretima 9. i 10.kola, na suprotnoj strani bit će Zamet (Rijeka) pa Umag.  S Umagom se igra 17. studenog i po završetku tog susreta slijedi prvenstvena stanka do 12. siječnja 2019. kada će Dalmatinka putovati u Crikvenicu na susret 11.kola protiv novog prvoligaša Murvice. Prvi dio prvenstva Pločanke će zaključiti 19. siječnja dalmatinskim derbijem u Pločama protiv Splita 2010. Dakle, da ponovimo u sljedećih 10-ak dana odigrat će se susreti tri kola i onda na natjecateljski odmor.

Nadmetanje Koke i Dalmatinke počinje u 18,30 sati i donosi nekoliko zanimljivosti. Prije svega, bit će to nadigravanje susjeda na tablici, Dalmatinka je peta, Koka stepenicu niže s bodom manje. Trener sastava iz Varaždina je profesor Vladimir Canjuga, igrom Dalmatinke s klupe dirigira profesor Ivan Jerković. Bivši su to prvi suradnici iz seniorske ženske reprezentacije kada je Canjuga bio izbornik a Jerković trener. Iskustvo je na Canjuginoj strani, Jerković će se nastojati predstaviti kao uspješan učenik. Koka je ekipa koja igra čvrsto i odlučno, favorit je, ako ni zbog čega drugog a ono zbog prednosti domaćeg parketa. Dalmatinki će najvjerojatnije nedostajati Klara Arar i Andrea Klarić, međutim nema predaje unaprijed. Vrijedi im se potruditi i pokušati zaigrati s manje pogrešaka nego je to bilo u završnici susreta s Bjelovarom. Ako pruže maksimum, bez obzira na konačni ishod, neće imati za čim žaliti. Savjet – koncentrirano, otvoreno i borbeno pa što bude. Kada se pogledaju svi parovi 8.kola ovaj u Varaždinu može ponijeti epitet derbija.

RASPORED 8.KOLA 1 HRL (ž): RIJEKA Zamet – Trešnjevka, ZAGREB Lokomotiva – Zrinski, SESVETE Sesvete Agroproteinka – Split 2010, OSIJEK Osijek – Murvica, BJELOVAR Bjelovar – Umag, VARAŽDIN Koka – Dalmatinka, Podravka Vegeta slobodna.


Tekst i foto: Jurica Vukojević