Sport

[NAJAVA] Oslabljeni Jadran Lp na noge Zadru

Treća hrvatska nogometna liga jug stigla je do 11. kola koje se igra u subotu i nedjelju. Jadran će u ovom kolu gostovati na Stanovima gdje će igrati protiv Zadra.

Tko god malo bolje prati nogometna zbivanja u Hrvatskoj vrlo dobro zna cijelu situaciju sa Zadrom.

Klub koji se nekad ravnopravno nosio s hrvatskim prvoligašima u vrlo kratkom roku došao je do prosječne momčadi u 3. HNL Jug. Rezultat je to nerealnih ambicija i loše poslovne politike pa se Zadar sada, umjesto igranja u prvoj ligi, bori s trećeligašima.


Jadran je u prošlom kolu na svom terenu odigrao 0:0 protiv Imotskog. Nije bila to baš dobra utakmica naših nogometaša, međutim, jedan bod je osvojen i bitno je da Jadran nije upisao poraz. S druge strane Zadar je prošli vikend također osvojio jedan bod. Na gostovanju u Unešiću kod Zagore Zadrani su odigrali 1:1.

Na prvenstvenoj tablici Jadran se nalazi na petom mjestu i ima 17 bodova, dok je Zadar s tri boda manje smješten na osmu poziciju. Što se tiče suspenzija radi kartona ni Jadran ni Zadar s tim nemaju problema i treneri će imati na raspolaganju sve zdrave i spremne igrače.

Teško je nešto prognozirati uoči ove utakmice, međutim, na sve ono što smo do sada vidjeli u 3. HNL jug možemo slobodno reći da Jadran ima šanse na Stanovima i ako pametno odigra utakmicu Jadran bi se mogao možda i s punim plijenom vratiti u Ploče.

– Zadar je veliki favorit u ovom susretu i to samo iz razloga što nam danas nedostaje pola obrane i čak 6 prvotimaca. Iako su se sve nedaće nadvile na našu ekipu, momci poručuju da ne idu sa bijelom zastavom i da neće tek tako pasti – poručuju na službenim stranicama kluba.

Istina je da je Zadar puno bolji na svom terenu nego u gostima, međutim, Jadran ima ekipu koja se može nadigravati. Utakmica u Zadru igra se sutra s početkom u 14:00 sati.

Svi parovi 11. kola 3. HNL jug su:

Split – Neretvanac
Croatia – Primorac Stobreč
Primorac Biograd – Val
Junak – Kamen
Zmaj Blato – GOŠK Dubrovnik
Imotski – Hrvace
Zadar – Jadran LP
Urania – Zagora