Sport

Najava: NK Jadran protiv RNK Split

U 10.kolu 1 ŽNL Dubrovačko – neretvanske nogometaši Jadrana LP su slobodni. Tako kaže raspored natjecanja jer u konkurenciji je neparan broj momčadi, trinaest. Međutim, lider u prvoligaškoj konkurenciji najjužnije županije neće mirovati.

Pločani će u subotu na svom igralištu ugostiti nogometaše prvoligaša Splita a početak nadmetanja je u 14 sati. Stanka je i u 1 HNL zbog obveza reprezentacije Hrvatske. Treneri Stanko Mršić (Split) i Ante Marinović (Jadran LP) iskorist će ovo prijateljsko nadmetanje za testiranje trenutnih mogućnosti većine svojih izabranika a za očekivati je da će gledatelji uživati u prikazanoj igri.

Naravno, navijači ligaša s ušća Neretve s pozornošću se pratiti što mogu učiniti mladi jadranaši protiv renomiranog protivnika. Bit će to na neki način pravi test vrijednosti uvjerljivo vodeće momčadi županijskog natjecanja. Pločanima ovaj susret slijedi nakon prvog poraza (0:1 u Gabrilima protiv Croatije) u ligi. Inače, Jadran LP s 24 osvojena boda (33:4) bježi prvom pratitelju Orebiću velikih devet bodova.


Split se nakon 16.kola nalazi na petom mjestu s 26 osvojenih bodova i cilj im je do kraja prvoligaškog natjecanja izboriti mjesto koje donosi nastup u Europi. Ne tako davno Splićani su igrali službene susrete u Pločama nastupajući u trećeligaškoj konkurenciji a Jadran LP im je bio jedan od težih suparnika.

 

Jurica Vukojević