Sport

Najava: Danas Župa Dubrovačka-Gusar, odgođeni derbi

Danas s početkom u 15 sati na igralištu Tarantela u Čibači igra se odgođeni susret prvog proljetnog kola (14. kolo) između domaće Župe dubrovačke i kominskog Gusara. Pravi je to derbi momčadi iz vrha redoslijeda koje kao treneri predvode bivši hajdukovci Milan Petrović Rico i Mario Oršulić.

U susretu jesenske polusezone na Pržini je slavila Žuta podmornioca rezultatom 2:1. Proljetni nastavak bolje je otvorila Župa koja je u susretu 15. kola slavila rezultatom 4:1 protiv Maestrala, dok je Gusar neočekivano izgubio kod kuće od Jadrana 1929 sa 1:3. U redovima žutih nedostajat će jedino Jure Vladimir Giba, očekuje ih izazovno gostovanje, a nastojat će prije svega ostvariti pozitivan rezultat. Ako domaćini pobijede preskočit će Gusare na tablici i bodovno se poravnati s vodećom Neretvom. U svakom slučaju crveno-plavi s Tarantele, kao i na početku prvenstva, ostaju u uskom krugu favorita za naslov prvaka. Među ostalim domaćini su Neretvi u drugom dijerlu (1:1 je bilo Iza Vage).

Gusarima želimo sretan put i dobar nastup u ovom derbiju a što se tiče uvjeta za igru vjerojatno ih čeka slična situacija kao u nedjelju na Pržini, težak i raskvašen teren.


U naslovnici je slika s jesenskog susreta u Kominu između Gusara i Župe dubrovačke.

 

Tekst i foto: Jurica Vukojević