Sport

NAJAVA 3. KOLA 1. ŽNL DN: Smokvica (Jadran 1929) dužnik je Gusara

Derbi 2. kola 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske u Orebiću između istoimenog domaćina i Gusara nije odigran prošle nedjelje iz poznatih razloga. Kad će za sada nema opipljivih informacija.

Trener žutih Mario Oršulić nije gubio vrijeme, na Pržini su se suočile dvije kombinirane momčadi Kominjana, valja zadržati natjecateljski ritam. U sljedeća dva kola Žuta podmornica je domaćin, u Komin stiže Smokvica pa Croatia. Dobar raspored u smislu pravog uigravanja momčadi jer tijekom priprema odigran je samo jedan ogled.

Sada su sve misli i aktivnosti okrenute prema susretu 3. kola protiv Smokvice, kluba koji ima novi naziv, prošle sezone to je bio Jadran 1929. Momčad iz Smokvice dužnik je Kominjana iz proljetnog nastavka prošle sezone. Naime, 7. ožujka na Pržini slavili su neočekivano nogometaši s Korčule (3:1) i tako uvelike umanjili izglede Gusara u borbi za naslov prvaka. Je li sada prigoda za uzvrat i nastavak uspješnog otvaranja nove sezone?


– Idemo igrat ozbiljno i koncentrirano od početka, bit će to nova borba za dobar rezultat. Među našim igračima, posebno onima koji su igrali prethodne sezone, naglašena je motivacija. Respekt gostima u svakom slučaju, igramo pred svojim navijačima koji očekuju, u prvom redu, našu kvalitetnu i odlučnu igru – kratka je najava trenera Oršulića.

Treća dionica županijskog prvoligaškog natjecanja nudi nekoliko zanimljivih susreta. Derbi se igra u Gabrilima gdje domaća Croatia dočekuje Orebić, a ništa manje uzbudljivo i zanimljivo neće biti na Grudi u nadmetanju stopostotnog Slavena i Župe Dubrovačke s opasnim Lipotićem. Grk će na svom Haštriću tražiti prvu domaću pobjedu i potvrdu velikog troboda iz Čilipa. Hajduku 1932 stiže u Vela Luku neuvjerljivi Konavljanin i domaćini gledaju prema prvom ovosezonskom punom plijenu. Vodeći Metković ide na Korčulu, u Žrnovo, novi je to test vrijednosti crvenih trenera Zeljića, neće im biti lako jer domaćin ima samo jedan bod međutim imaju momci sa Štruvinog igrališta svoje adute.

RASPORED 3. KOLA 1. ŽNL DN (nedjelja, 7. listopada, 15,30 sati):Gusar – Smokvica, Croatia – Orebić, Slaven – Župa Dubrovačka, Grk – Sokol, Hajduk 1932 – Konavljanin, Žrnovo – Metković.

Tekst i foto: Jurica Vukojević