Sport

NAJAVA 3. KOLA 1. HRL (ž): Lokomotiva je razina više

Nakon dvotjedne stanke zbog nastupa reprezentacije nastavlja se prvoligaško natjecanje rukometašica. Kao što je poznato Dalmatinka je povratak u elitni razred hrvatskog ženskog rukometa obilježila s dvije velike i vrijedne pobjede. Na zadovoljstvo svih u klubu a napose najvjernijih navijača. Raspored je Pločankama u sljedeća dva kola odredio nadmetanje s najboljim hrvatskim sastavima, Lokomotiva u Pločama, a zatim put u Koprivnicu kod prvaka Podravka Vegete.

Zbog obveza u Ligi prvakinja Podravka je unaprijed odradila susret 3. kola i uvjerljivo slavila u Varaždinu kod Koke rezultatom 42:28. U Ploče stiže Lokomotiva predvođena izbornikom ženske rukometne reprezentacije Nenadom Šoštarićem, te što je nama posebno zanimljivo i drago, i bivšim igračicama Dalmatinke, reprezentativkama Teom Pijević i Anamarijom Boras.


– Lokomotiva je apsolutni favorit, tu nema dvojbi, a mi idemo pokušati pružiti što bolji otpor. Idemo testirati sami sebe koliko možemo protiv ekipe ovakve kvalitete, više razine. To bi djevojkama trebao biti pravi motiv. Nema nikakvog opterećenja konačnom razlikom pogodaka u korist gošći ali valjalo bi odigrati na našem maksimumu, pa što bude – najavljuje smireno i opušteno trener Ivan Jerković.

Susret Dalmatinke i Lokomotive igra se u subotu, 6. listopada, u Domu sportova s početkom u 19 sati. Evo i svih parova 3. kola 1. HRL (ž): Koka – Podravka Vegeta 28:42, Dalmatinka – Lokomotiva, Osijek – Zamet, Bjelovar – Sesvete Agroproteinka, Umag – Trešnjevka, Murvica – Zrinski, Split 2010 slobodan.

Tekst i foto: Jurica Vukojević