Sport

Nagrada Radošić – Malačka Sv. Dujam 2024: Sretno Luki Barbiru i Dinu Dominikoviću!

Pred nama je još jedan uzbudljivi brdaški vikend na uvijek vrelom asfaltu staze Radošić – Malačka, na kojem će nastupiti naši Pločani Dino Dominiković i Luka Barbir.


Izrazito zahtjevna ali vozačima draga, Nagrada Radošić – Malačka, Sv. Dujam 2024, u organizaciji Splitskog Auto Kluba ovu se godinu vozi 27. put.

Lijepa je to brojka natjecanja a dugogodišnji trud organizatora je doveo da se natjecanje ove godine boduje za čak šest prvenstava:

  • FIA CEZ prvenstvo
  • Prvenstvo Hrvatske
  • Brdsko prvenstvo Hrvatske povijesnih automobila
  • Pozivno otvoreno prvenstvo mlađih povijesnih vozila
  • Kup Republike Hrvatske povijesnih automobila – točnos
  • Prvenstvo Hrvatske II kategorije – Regija jug

Na listi prijava našla su se 93 imena

Za Kup povijesnih automobila (točnost) prijavljeno je šest natjecatelja među kojima su najbrojniji natjecatelji kluba organizatora koji su trenutno i vodeći u prvenstvu. Damir Bedalov braniti će svoju vodeću poziciju ispred Andree Rastowsky koja je nakon dva odvožena natjecanja druga u ukupnom poretku sa 15 bodova zaostatka iza vodećeg Bedalova.

U Brdskom prvenstvu povijesnih vozila Božidar Matijaš (AKK Rogoznica) trenutno drži vodeće mjesto ukupnog poretka natjecatelja dok AK Skradin sjedi na vrhu poretka klubova nakon dva odvožena natjecanja. Za razliku od prethodne brdske utrke gdje su natjecatelji prvenstva povijesnih vozila bili zastupljeni u manjem broju, na Malačku ih se prijavilo 11. Hoće li veći broj natjecatelja preokrenuti i ozbiljnije ugroziti vodeće za uzbudljiviji nastavak sezone ostaje nam za vidjeti.

Za pozivno otvoreno prvenstvo mlađih povijesnih vozila prijavljena su dva natjecatelja; Ivan Špika i Luka Barbir. Vjerujemo u kvalitetnu borbu uvijek brzog Špike i tek nadolazećeg vozača iz tradicionalno automobilističke obitelji, mladog Barbira.

Odlična nas borba čeka u svim grupama i klasama Prvenstva Hrvatske u kategoriji I te je već sada pred treću stanicu prvenstva izvjesno kako će do kraja sezone biti izrazito zanimljivih borbi za vodeća mjesta.

U grupi 1 prijavljeni su Jurica Majić i Dejan Dimitrijević koji trenutno u prvenstvu imaju isti broj bodova. Majić je odnio pobjedu u Skradinu gdje je Dimitrijević odustao zbog kvara motora a Dean je pobijedio u Kotoru kojeg Majić nije vozio.

Dobru borbu očekujemo u grupi 2 gdje uvjerljivo vodstvo drži Stijepo Manenica ispred klupskog kolege Tamasa Tomscanyia. Na listi prijava u grupi nalaze se i Igor Vareško, Nino Andrejević, Goran Deak, Ćiro Utrobičić i Filip Bilota. Niz odličnih vozača koji i svom kvalitetnom izdanju mogu uozbiljno zaprijetiti trenutno vodećem dvojcu.

Grupa 3 je početkom ove sezone donijela uzbuđenje svima koji redovito prate brdska natjecanja. U prvoj utrci sezone Nihad Seferagić je bio neuhvatljiv za Marina Poropata, dosadašnjeg prvaka grupe. Na drugom natjecanju sezone u Kotoru Marino je imao tehnički kvar na automobilu. Iako mu ime vidimo na listi prijava, hoćemo li vidjeti i njega te još jedan odličan sraz dva vrhunska vozača, saznati ćemo za vikend. U grupi 3 uz trenutno vodećeg Seferagića (AK Župa dubrovačka) prijavljeni su i Marino Poropat, Marko Pleše, Kristijan Marinić i Josip Pavić.

Grupa 4 te njene klase 4A i 4B nude ozbiljno dobre borbe a kako u grupi tako i u klasama, prva dva natjecanja su nagovijestila da će tako biti do kraja sezone. Na listi prijava nalazi se vodeći trojac iz grupe (Ante Alduk, Florijan Šalec, Ivan Batalić). U klasi 4A prijavljeni su Boris Katić, Željko Pavičić, Niko Pulić, Ivan Batalić, Đivo Franić, Sandro Jaketič, Saša Černeka, Mladen Đajić, Anđelko Vrkić i Matko Šapit. U 4B nastupaju Ante Alduk, Florijan Šalec, Renato Herc, Ivan Bekavac, Stipe Raos, Ivica Dragošević i Dino Dominiković.

Grupu 5 predvodi nepobjedivi Saša Radola koji vozi u klasi 5A uz Renata Jaketiča, Janosa Mullera, Filipa Škugora, Luku Mudražiju, Marija Mataka, Josipa Maršića, Tomislava Jurića i Milana Jakšića. U klasi 5A prijavljeni su Robert Polić, Nino Jeličić, Milan Tatalović, Igor Nikolaus, Palmiro Medica, Miroslav Ujdenica, Miho Jozović i Andrej Bule. Vodeće u grupi 5 (Saša Radola, Nino Jeličić, Kornel Nyeki) čeka ozbiljan posao da zadrže svoje odlične pozicije.

Najbrojnija grupa 6 ni ovoga puta nije podbacila. Na listi prijava nalaze se tri vodeća iz grupe (Ivan Grozdanić, Marin Božičević i Marko Trlin). U klasi 6A prijavljeni su Marin Božičević, Deni Kmetović, Marin Gavranović, Sandi Peteh, Ivan Čavrlj, Konstatin Visković, Tomislav Vukičević, Dino Antičević, Toni Jurišić i Bruno Sovrano. U klasi 6B natjecati će se Ivan Grozdanić, Marko Trlin, Marko Deak, Jure Mornar, Mato Milković, Bože Roguljić, Josip Prizmić, Ivan Puljiz i Ivan Živković.

Kategoriju II za Prvenstvo Hrvatske voze Tamas Kovacs u klasi 19 te Filip Magdić i Laszlo Szasz u klasi 20.

U kategoriji II nastupaju i Uroš Brkić, Gazmend Demolli, Ivan Subotić te Gentjan Shaqiri koji voze u dvije klase u konkurenciji za FIA CEZ prvenstvo.

Vozače u subotu, 15.06.2024., očekuju jedan neslužbeni i dva službena treninga koji startaju od 11 i 30 h.

U nedjelju 16.06.2024. su na programu dvije bodovne vožnje od kojih prva kreće u 11.00 h.

Organizator je kao dodatni sadržaj pripremio i drift show koji će zasigurno biti zanimljiv gledateljima. Pozivamo vas na garantirano odlične vožnje u samom srcu Dalmatinske zagore na očekivanih 30 stupnjeva uz napomenu da ponesete vodu i pazite na sebe jer kako vama tako i natjecateljima, Malačka greške ne prašta.

Sretno svim natjecateljima!

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci