Sport

NAGRADA LOPOČ: Sara Štrbić i Anamaria Maršić dobitnice posebnih nagrada

Drugu sezonu zaredom Ploče Online u suradnji s pločanskim sportskim kolektivima bira najuspješnije sportaše našeg grada.

Nagradu Lopoč najbolji u sezoni 2018/19 primit će u utorak, 30.srpnja, na kultnoj Močvari u večernjim satima, a nagrade će im uručiti bivši uspješni sportaši Ploča koji su, svatko na svoj način, obilježili povijest sporta našeg grada. U tri dnevna nastavka, u kratkim crtama smo, s nekoliko rečenica predstavili ovosezonske laureate.

Drugi izbor najboljih pločanskih sportaša u organizaciji našeg portala ima dvije nove kategorije. Na prijedlog klubova uvedene su nagrade Lopoč za sportsku nadu sezone i posebno priznanje za niz, kontinuitet uspješnih rezultata. Ovoga puta dobitnice dolaze iz Karate kluba Porto Tolero, a to su kao nada Sara Štrbić te Anamaria Maršić za odlične rezultate u posljednjih sedam godina.


Sara Štrbić je na posljednjem državnom natjecanju u svojoj kategoriji učenica osvojila srebrnu medalju i naslov doprvakinje Hrvatske, zlato joj je izmaklo, kako se kaže, za dlaku. Tim rezultatom zaslužila je nastup za reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu u Banja Luci. Tijekom protekle sezone nije bilo turnira ili natjecanja na kojem se nije penjala na pobjedničko postolje.

Ova nadarena sportašica karate je počela trenirati s tri i pol godine 2013.godine, ima ljubičasti pojas. Borbenost i upornost njene su vrline a sve zadaće odrađuje sa smjškom na licu. Nastavi li ovim ritmom mogli bi je skoro vidjeti u ulozi najsportašice Ploča.

Anamaria Maršić najtrofejnija je članica Karate kluba Porto Tolero u kojem vježba od 2010.godine. Teško je izbrojiti sve medalje i priznanja koja je osvojila na brojnim turnirima i natjecanjima. Najznačajnija su svakako ona s državnih prvenstava gdje je dva puta bila zlatna, jedanput srebrna i dva puta brončana te naslov doprvakinje (srebro) s Balkanskog prvenstva.

I dok je na tatamiju krasi odlučnost i beskompromisnost, izvan borilačke arene ova učenica pločanske SŠ Fra Andrije Kačića Miošića, završila prvi razred, je tiha i samozatajna djevojka. Ima smeđo crni pojas, a na dodjelu nagrade Lopoč stiže izravno iz Fužina s priprema kadetske reprezentacije Hrvatske.