Sport

NAGRADA LOPOČ: Renata Vladimir i Luka Gašpar sportaši su Ploča u sezoni 2018/19

Drugu sezonu zaredom Ploče Online u suradnji s pločanskim sportskim kolektivima bira najuspješnije sportaše našeg grada.

Nagradu Lopoč najbolji u sezoni 2018/19 primit će u utorak, 30.srpnja, na kultnoj Močvari u večernjim satima, a nagrade će im uručiti bivši uspješni sportaši Ploča koji su, svatko na svoj način, obilježili povijest sporta našeg grada. U tri dnevna nastavka, u kratkim crtama, s nekoliko rečenica predstavit ćemo ovosezonske laureate.

Nije bilo dvojbi u izboru najboljih u pojedinačnoj konkurenciji. Renata (Kežić) Vladimir, rukometašica Dalmatinke, najbolja je sportašica, a Luka Gašpar, boćar Ploča, najbolji je sportaš našeg grada u sezoni 2018/19.


Luka je i prošle sezone bio najbolji, a Renati je ovo prvi Lopoč. Radišnost, upornost i samozatajnost odlikuju jedno i drugo.

Dirigent, prva violina Dalmatinkine igre, glazbenim rječnikom, ili pokretač i motor igre pločanskih rukometašica rečeno na drugi način vodi nas prema istoj osobi. Renata se završetkom fakulteta vratila u matični klub i u povratničkoj prvoligaškoj sezoni bila odlučujući faktor ostanka u elitnom razredu hrvatskog ženskog rukometa. Baš takva igračica i osoba bila je, znalo se to, osigurač mladom sastavu Dalmatinke da bez stresa odradi jednu od najuspješnijih sezona u povijesti kluba. Sa 117 pogodaka prvi je topnik Dalmatinke iako nije igrala posljednjih sedam kola zbog trudnoće. Rekord od 17 pogodaka na susretu protiv Sesveta teško će biti dostići. Za nju nema izgubljene lopte, srce ostavlja na parketu, prva na oba kraja terena.

Pet godina bila je nositelj igre splitskih prvoligašica, sada je to samo potvrdila u domaćoj sredini.

Teško je sve pobrojiti što je u posljednje dvije sezone osvojio mladi pločanski boćar Luka Gašpar. Nakon srebra na Europskom prvenstvu u preciznom izbijanju i brojnih naslova državnog prvaka u više disciplina, protekle sezone u svoju vitrine je pospremio dva srebrna odličja sa Svjetskog prvenstva održanog u Kini (listopad). Debitirao je uspješno među seniorima prvoligaša Metkovića, igrao treću ligu s matičnim Pločama, s juniorskom reprezentacijom naše županije bio prvi u Hrvatskoj boćaskoj ligi jug.

U svibnju je proglašen najboljim sportašem naše, Dubrovačko – neretvanske županije. Ovom, za njega posebno uspješnom sezonom završava s nastupima u juniorskoj konkurenciji. Kao jednog od najnadarenijih mladih hrvatskih boćara od jeseni bi ga mogli gledati u redovima nekog od naših najboljih boćarskih klubova.