Sport

NAGRADA LOPOČ: Ploče Online i pločanski klubovi izabrali naj sportaše Ploča 2017./18.

U srijedu, 1. kolovoza, na kultnoj Močvari, za vrijeme stanke između dva poluvremena finalnog susreta 11. malonogometnog turnira Ko to more platit Ploče 2018., dodijelit će se nagrade najuspješnijim sportašima Grada Ploča u sezoni 2017/18, po izboru našeg portala, a u suradnji s pločanskim klubovima.

Klubove koje su predstavljali Petrit Dulaj (Jadran LP), Ivan Jerković (Dalmatinka), Marjan Scipioni (Gusar), Jerko Srzentić (KK Porto Tolero), Denis Malić (MNK Porto Tolero), Jurica Vukojević (KK Ploče) te uredništvo Ploče Onlinea i jednoglasno se složilo i za najbolje izabralo:

– najbolja sportašica je Borja ŠUTIĆ (Karate klub Porto Tolero), državna prvakinja u svojoj kategoriji te osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim turnirima tijekom sezone


– najbolji sportaš je Luka GAŠPAR (Boćarski klub Ploče), juniorski reprezentativac, juniorski državni prvak u nekoliko disciplina, jedan od najperspektivnijih boćara Hrvatske, s posebnom godišnjom nagradom Županijskog sportskog saveza kao nadareni sportaš

– najbolja ženska ekipa je Rukometni klub Dalmatinka, novi-stari prvoligaš koja se prošetala drugoligaškom konkurencijom sa stopostotnim bodovnim učinkom. U svojim redovima imaju jednu juniorsku i tri kadetske reprezentativke te izbornika ženske rukometne reprezentacije Hrvatske

– najbolja momčad je Nogometni klub Jadran LP, pobjednik županijskog kupa, a odlično peto mjesto u proteklom prvenstvu 3. HNL-jug najbolji je plasman u posljednjem desetljeću.

 

Prigodna priznanja i nagrade uručit će im legende pločanskog sporta: Nada Cvitanović, Mišo Krstičević, Maksim Giljević, Milan Mišo Poljak i Ante Štrbić Gudan.

Zašto baš oni? Prvi izbor najboljih sportaša Ploča održan je 1979. godine u organizaciji SFK Ploče (Saveza za fizičku kulturu) a tada su za najbolje izabrani rukometašica Nada Krstović (Cvitanović), nogometaš Ante Štrbić Gudan i Košarkaški klub Ploče, čiji je igrač i trener bio Milan Poljak.

Tom prigodom posebno priznanje zaslužio je naš Pločanin, nogometaš Hajduka, kasnije reprezentativac i na kraju hajdučke priče trener splitskih Bilih Mišo Krstičević, a Maksim Giljević je najstariji aktivni sportaš Ploča, bivši nogometaš Jadrana, a sada boćar Ploča i dobitnik Nagrade za životno djelo Zajednice sportskih udruga naše županije.