Sport

NAGRADA LOPOČ: Jadran LP i Dalmatinka najuspješniji sportski kolektivi Ploča

Drugu sezonu zaredom Ploče Online u suradnji s pločanskim sportskim kolektivima bira najuspješnije sportaše našeg grada.

Nagradu Lopoč najbolji u sezoni 2018/19 primit će u utorak, 30.srpnja, na kultnoj Močvari u večernjim satima, a nagrade će im uručiti bivši uspješni sportaši Ploča koji su, svatko na svoj način, obilježili povijest sporta našeg grada. U tri dnevna nastavka, u kratkim crtama, s nekoliko rečenica predstavit ćemo ovosezonske laureate.

Krećemo sa skupnim pobjednicima, u konkurenciji ekipa i momčadi. Imamo reprizu od prošlog, premijernog izbora, kada su slavile rukometašice Dalmatinke i nogometaši Jadrana LP.


Sezona 2018/19 bila je iznimno uspješna za jedini pločanski prvoligaški sastav, onaj Dalmatinke. U povratničkoj prvoligaškoj sezoni Dalmatinke su bile najugodnije iznenađenje. Početni cilj ostanak u najelitnijem razredu hrvatskog ženskog rukometa osigurale su u ranoj fazi natjecanja, plijenile su dobrom igrom i na kraju zauzele 7.mjesto u konkurenciji 13 sastava. Točno na sredini, djeleći gornji od donjeg doma prvoligaške karavane, po prikazanom bliže onima iznad. Ovaj rezultat i uspjeh ostvaren je s isključivo domaćim igračicama, uz samo jednu djevojku sa strane.

A nagradu će dobiti na Močvari gdje je sve počelo 1978.godine. Uz igračice iza svega stoji potpis trenera Ivana Jerkovića.

Nogometaši Jadrana LP u protekloj sezoni potvrdili su već poznate kvalitete sigurnog i stabilnog trećeligaša. Ligaški dio možda je mogao biti okončan na kojoj stepenici više, međutim igrama i predstavama protiv najjačih potvrdili su da im je mjesto u gornjem domu, uz naglasak na domaći kadar i afirmaciju brojnih mlađih igrača. Očito su se specijalizirali za kup natjecanje jer su ponovno pobjednici županijskog kupa s otvorenim mogućnostima ponavljanja prošlosezonskog povijesnog rezultata nastupom u osminifinala hrvatskog kupa. Najljepši je to dar za 60.rođendan jadranaša.

Sve to uz prepoznatljivi rukopis trenera Gorana Prolete.