Sport

NADA ZA ČETVRTFINALE POSTOJI: Hrvatska večeras protiv Danske, navija se za Katar protiv Gaučosa

Nakon poraza od Argentine hrvatska rukometna reprezentacija pred velikim je izazovom. U posljednjem susretu skupine II treba pobjedu protiv Danske ali i pomoć Katara.

Naime, samo ako Katar pobijedi Argentinu, a Hrvatska branitelje naslova svjetskih prvaka proći ćemo u četvrtfinale 27. SP u Egiptu. Mnogima je takav scenarij nemoguć, ali nada umire posljednja.
Katar igra za svoje četvrtfinale, jer u slučaju pobjede protiv Argentine, a poraza Hrvatske oni idu među osam najboljih. Danska je već osigurala četvrtfinale, u koje kreće s prve pozicije, i za protivnika ima domaćina Egipat. Iz skupine IV Švedska čeka drugoplasiranu reprezentaciju iz naše skupine, a to mogu biti Argentina, Katar ili Hrvatska.

Susret protiv Danske igra se večeras s početkom u 20,30 sati. Danska je osvojila prošlo SP, prije dvije godine, i protiv nas mogli bi biti oslabljeni zbog crijevne viroze koja se pojavila u njihovim redovima. Našima će ovo biti prvi susret na ovom SP protiv jedne europske reprezentacije. S Dancima smo do sada odigrali 16 susreta na EP, SP i OI, upisali 7 pobjeda i 9 poraza, uz -27 razliku pogodaka. Posljednji puta smo ih dobili 32:21 u skupini na OI 2012.godine, nakon toga doživjeli četiri poraza, dakle devet godina bez pobjede nad Dancima.


Sve priče i kombinacije, što nam odgovara a što ne, bit će okončane prije našeg nadmetanja s Danskom. Naime, prije toga sastaju se Argentina i Katar, remi ili pobjeda Argentine znači da gaučosi idu dalje, pa susret s Danskom ne donosi nikakav značaj. Samo pobjeda Katara pruža nam mogućnost da eventualnom pobjedom uđemo u četvrtfinalni dvoboj sa Švedskom.
Četvrtfinale su osigurali Mađarska, Španjolska, Danska, Francuska, Norveška, Švedska i Egipat, traži se osmi (Argentina, Katar, Hrvatska). (jv)

Tag