Sport

NA PRŽINI NOVI DERBI: GUSAR – CROATIA

U nedjelju s početkom u 15 sati na rasporedu je 4.kolo 1 ŽNL DN. Gusar je drugi susret zaredom domaćin. Na kominskoj Pržini slijedi novi derbi, u goste Gusaru stiže Croatia iz Gabrila. Bit će to dvoboj starih suparnika i momčadi koje nekoliko posljednjih sezona redovito okončavaju natjecanje pri vrhu redoslijeda. U novi okršaj ulaze bodovno poravnati, 6 bodova, s tim da Gusar ima susret manje, odgođeni derbi s Orebićem. Gusari su upisali dvije identične pobjede (5:3) i uz Metković (11) su najefikasnija momčad ali s boljim prosjekom po susretu, čak 5 pogodaka. Problem sastava trenera Oršulića je obrana, primljeno je 6 pogodaka što je neuobičajeno za žute. Croatia je pak upisala dvije minimalne, identične pobjede od 1:0 (Sokol, Orebić) i poraz od 0:1 u derbiju kod Župe dubrovačke. Sastav iz Gabrila ne vodi više dugogodišnji trener Ivica Zadro, na klupi je sada Frane Lojić, njihov bivši igrač koji je jedno vrijeme bio i u Hajduku. Dakle, kao treneri na suprotnim stranama bit će bivši hajdukovci, Oršulić vs. Lojić. Tko će biti uspješniji vidjet ćemo, uglavnom uvijek su to bili susreti na mali broj pogodaka. Po nama, veliki je to ispit za obranu Gusara, ukoliko ne poprave igru iz prethodnih susreta morat će napad ponovno raditi prekovremeno. Trener Mario Oršulić ne može računati na Vladu Franića (kartoni), Tomislava Dodiga (privatne obveze – kumstvo), te Antu Musulina koji odlazi u Njemačku.

– Pred nama je nova borba, probat ćemo odigrati sa što manje pogrešaka. Osnovno je pokušati zadržati koncentraciju tijekom cijelog susreta – kratak je i jezgrovit strateg Žute podmornice.

Od ostalih susreta četvrte dionice svakako će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije na orebićkoj Trstenici, pelješki Kapetani napadaju Slaven koji se uz vodeći Metković može pohvaliti sa sve tri pobjede. Momčad s desne obale Neretve, crveni trenera Darka Zaljića žele zadržati vrh i vodstvo a pravi test slijedi im u Smokvici. Kvaliteta i fizička sprema na strani je Metkovića, domaći teren je donekle prednost plavih iz Smokvice. Derbi začelja igra se u Čilipima gdje će neuvjerljivi Konavljanin tražiti prvi bod ili bodove protiv Žrnova. Isto vrijedi i za novog prvoligaša, Sokol će loviti bilo kakav plijen protiv velolučkih hajduka. Župa dubrovačka je poražena u dva derbija (Gusar, Slaven), jedan dobila (Croatia) pa im pred domaćim navijačima protiv solidnog Grka igra samo trobod.


RASPORED 4.KOLA (nedjelja, 14.listopada u 15 sati): Smokvica – Metković, Konavljanin – Žrnovo, Sokol – Hajduk 1932, Župa dubrovačka – Grk, Orebić – Slaven, Gusar – Croatia.

Tekst i foto Jurica Vukojević

U prilogu tablica 1 ŽNL (izvor facebook NS ŽDN) i slika s prošlogodišnje utakmice Gusar – Croatia u Kominu