Sport

Na Mosoru se barjak Jadrana LP vije

Nakon dugo vremena unatoč prijašnjim rezultatima gledatelji na Jadranovu imali su priliku vidjeti dobru utakmicu u kojoj su nogometaši Jadrana LP zasjenili Mosora drugoplasiranu ekipu lige koja nije uspjela preći preko ušća Neretve.

Na početku utakmice plavi su zaprijetili gostima pa tako bilježimo poluprilike Lešića, Markotića, Družijanića, gosti su djelovali anemično, reklo bi se bez ideje i malo ko bi rekao da su momčad koja se nalazi u samom vrhu trečeligaškog juga. Moglo bi se reći da su u Ploče došli sa ciljem loptu što dalje od svog gola pa ako se ukaže prilika na suprotnoj strani i iskoristiti je. Lopta je dugo bila između dva šesnaesterca i sve što je vrijedno još zabilježiti iz prvog poluvremena je ulazak Josipa Markotića u 37.minuti u kazneni prostor gostiju gdje je oboren od strane Nevena Ercegovića i domaći traže najstrožu kaznu, dok je glavni sudac imao drugo mišljenje pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Nastavak donosi otvoreniju igru gostiju i već u 48.minuti prigodu ima Domagoj Barbarić koji šalje jedan neprecizan udarac iz blizine pored gola, u 56. minuti Denis Kuzmanić iskosa sa otprilike nekih 7 metara silovito šutira ali vratar Marko Čagalj zaustavlja udarac. Nogometaši Jadrana i dalje imaju terensku incijativu, redaju se poluprilike sa obe strane što vratari otklanjaju bez većih problema.


Treneri obe momčadi obavljaju zamjene, u vatru šalju svježe snage da bi u finišu utakmice mladi Josip Markotić rutinom iskusnog strijelca iznenadio domačeg vratara i pospremio mu loptu u malu mrežicu iza leđa te donio radost domaćinima i bio nagrađen pljeskom pločanskih gledatelja. Nakon primljenog pogodka gosti se otvaraju i pokušavaju proći pored danas jako dobro postavljene obrane Jadrana LP iza koje je stajao mladi Čagalj te sa lakoćom kupio lopte koje su mu dolazile u posjed.

Na kraju momčad Mosora pružila je ruku danas boljim igračima domaćih koji su imali više želje za osvajanjem tri vrijedna boda.

 

PLOČE. Igralište Jadranovo. Gledatelja 200. Sudac: Maržić Miran(Pag) 8. Pomoćnici: Čačić i Katuša.

STRIJELAC: 1:0 – Markotić(69)

JADRAN LP:Čagalj 7,5, Franić 7,5, Vejić 8, Krstičević 8, Dabić 8, Lešić 7,5(od 78.Raguž -), Markotić 8,5, Družijanić 8(od 90.Jelčić -), Krilić 7,5(od 68.Barbir -), Nikolac 8, Pijević 8. Trener: Antonio Vučković 8.

MOSOR: Čubić 6,5, Kordić 6, Ercegović 6, Šarić 6, Koštić 6,5, Kuzmanić 6,5, Baturina 5,5(od 46.Vukčević 6), Rako 6, Barbarić 6(od.78.Begić -), Mrković 5,5(od 37.Pezo 6,5), Čerina 6. Trener:Mirko Grabovac 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Markotić.

j2

Pripremo i slike: Sana