Sport

Na Maratonu lađa na Bosutu najbolji lađari i lađarice iz Baćine

Udruga Vinkovački lađari i Kajak kanu klub Vinkovci devetu godinu program Vinkovačkih jeseni dodatno obogate organizacijom Maratona lađa.

Događaj je započeo nastupom mladih kajakašica i kajakaša, koji su ovoga ljeta pohađali Školu kajaka. Radi se o izrazito talentiranoj djeci, a njih 13 publici je pokazalo svoje vještine koje su stekli u mjesec i pol dana trajanja obuke.

„Danas su s nama dragi gosti iz Neretve, Metkovića, Vida, Stabilne, Baćine, Komina, a tu je ekipa iz Đakova te ona domaća vinkovačka. Također, imamo i četiri ženska tima. Još je poneka ekipa trebala doći, no nažalost neki se nisu mogli odazvati. Nama je najveći cilj da se mi kao lađari predstavimo našim sugrađanima te da ugostimo ljude kako bi spojili Neretvu i Bosut”, istaknuo je jedan od organizatora Stjepan Sertić.


S obzirom na to da je Bosut uzak i u jednom trenutku stane tri lađe, utrkivalo se na stazi od 3 kilometara. U iznimno jakoj muškoj konkurenciji najbolje su se snašli lađari iz Baćine. Drugi su bili Domagojevi gusari-Vid, dok je treća pozicija pripala 4. Gardijskoj brigadi. Kod žena, također je prvo mjesto pripalo Baćini, zatim su se pozicionirale Lađarice iz Metkovića i Vinkovaca.

„Imamo jedan uistinu lijep sportski događaj, drago mi je da je organizator uspio okupiti ovako jedan veliki broj kajakaša i lađara. Želimo da natjecanje prođe u fer i korektnoj borbi, a neka pobijedi najbolji”, prije utrke rekao je Mario Jurić, zamjenik gradske pročelnice Upravnog odjela društvenih djelatnosti i voditelj Odsjeka za sport i kapitalne projekte Grada Vinkovaca.

Tekst i fotografije: Vinkovačke jeseni

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci