Sport

Na Lađarskom kupu nastupila je i posada Hrvatske ratne mornarice iz Ploča

foto: HRM

Posada Hrvatske ratne mornarice iz Ploča među petnaest natjecateljskih ekipa na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba osvojila je izvrsno šesto mjesto, dok su pobjednici Udruga lađara iz Zagreba. 

Ekipa Hrvatske ratne mornarice koju čine pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva Flote HRM-a, sudjelovala je u subotu 27. lipnja 2020. na 5. Lađarskom kupu grada Zagreba gdje je među petnaest natjecateljskih ekipa osvojila izvrsno šesto mjesto.


Riječ je o 9,6 kilometara dugoj utrci tradicionalnih neretvanskih lađa koju organiziraju Udruga lađara Neretve, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu na kojoj je prvo mjesto osvojila ekipa Udruga lađara Zagreb.

Posada Hrvatske ratne mornarice, pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva inače smješteni u Pločama, ekipa su koja se pored svojih redovnih zadaća i aktivnosti u postrojbi, treninzima za natjecanja lađara intenzivno bavi tek nešto duže od godinu dana.

Pripadnici satnije Satnije mornaričko-desantnog pješaštva mnogo puta pokazali su svoju spremnost, snagu i izdržljivost, a tako je bilo i u ovoj utrci, jednoj od preliminarnih utrka u sklopu priprema za nastup na kulturno-sportsko-turističkoj manifestaciji Maraton lađa na Neretvi.

A evo i službenog poretka:

1. UL Zagreb
2. UL Crni Put
3. UL Stablina
4. SU Argo Bjelovar
5. UL Sveti Ilija Metković
6. Hvatska ratna mornarica
7. HŠDO Bjelovar Šumari
8. UL Sisak
9. Veterani 4. Gardijske brigade
10.UL Gospa Karmelska Krvavac
11. Lađari općine Slivno
12. UONB Opuzen
13. Sveti Ilija 2 Metković
14. UL Jerkovac Metković
15. Vinkovački lađari